Geen wildcard voor Tirreno of Parijs-Nice? Dan maar naar de Sierra Nevada
© Wanty-Gobert
woensdag 13 maart 2019 om 13:05

Geen wildcard voor Tirreno of Parijs-Nice? Dan maar naar de Sierra Nevada

De WorldTourteams stomen zich op dit moment klaar in respectievelijk Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico. Maar een aantal ProContinentale teams hebben daar geen startrecht. Wanty-Gobert is er zo eentje. Dus stuurt ploegleider Hilaire Van der Schueren zijn troepen op (hoogte)stage. “Op die manier kunnen we de schade beperken.”

Of hij ons geen fotootje kan bezorgen uit de Sierra Nevada, vragen we aan Xandro Meurisse. Geen probleem, appt de West-Vlaming. ’s Anderendaags krijgen we bovenstaande foto toegestuurd. “We missen wel eentje”, schrijft hij erbij, gevolgd door een smiley. “Vandaag hebben we toevallig een rustdag ingepland en onze kopman Guillaume Martin zit in de sauna.” Wel op de foto – van links naar rechts – Odd Christian Eiking, Thomas Degand, Meurisse zelf, Bart De Clercq en Andrea Pasqualon.

Dat zestal is vergezeld van een mecanicien, een verzorger en Samuel Bellenoue, de Franse trainer die op voorspraak van Guillaume Martin de overstap van AG2R naar Wanty-Gobert maakte. “Als je niet kan deelnemen in Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico, moet je iets anders doen”, vertelt Hilaire Van der Schueren. “Die zes mannen op de Sierra Nevada kiezen voor een hoogtestage in functie van de Ronde van Catalonië en de Waalse klassiekers. Ik kan alleen maar hopen dat we eind dit jaar heel hoog eindigen in de ranking van de ProContinentale teams, zodat we volgend jaar wel competitie hebben in deze periode.”

Benidorm
Een ander zestal van Wanty-Gobert maalt dezer dagen kilometers in Benidorm en omgeving. “Frederik Backaert, Pieter Vanspeybrouck, Tom Devriendt, Timothy Dupont, Joann Offredo, Loïc Vliegen en Aimé De Gendt worden daar begeleid door Frederik Veuchelen. Zij leggen er de laatste hand aan hun voorbereiding op de Vlaamse klassiekers”, aldus Van der Schueren nog. “Jammer genoeg werd zondag de Memorial Monseré afgelast. Een terechte beslissing uiteraard, maar het zijn wel opnieuw competitiekilometers die wegvallen in onze voorbereiding.”

Het zestal op de Sierra Nevada is op 4 maart vertrokken en vliegt zaterdag terug. Het zevental dat aan de Costa Blanca traint, komt maandag terug. “En dan heb ik nog een aantal jongens dat vandaag in Wanzele aan de slag is: Jérôme Baugnies, Boris Vallée, Marco Minnaard, Alfdan De Decker en Ludwig De Winter. In de Ronde van Drenthe (zondag, red) komen daar Wesley Kreder en Fabian Doubey bij.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.