Geen WK MTB voor Mathieu van der Poel door rugproblemen, wel Benelux Tour
foto: Cor Vos
zondag 22 augustus 2021 om 17:33

Geen WK MTB voor Mathieu van der Poel door rugproblemen, wel Benelux Tour

Mathieu van der Poel slaat het WK mountainbike van eind augustus in Val di Sole, Italië over. Rugproblemen zorgen ervoor dat hij met zijn ploeg Alpecin-Fenix keuzes heeft moeten maken. Wel rijdt Van der Poel later de Benelux Tour in opbouw naar het najaar, als hij wil scoren op het WK en in Parijs-Roubaix.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Mathieu heeft de laatste weken last van een rugblessure”, schrijft Alpecin-Fenix in een verklaring. “De situatie is aan het verbeteren, maar het WK mountainbike in Val di Sole komt te vroeg voor de wereldkampioen veldrijden. Zijn intentie is om zich nu voor te bereiden op het volgende deel van het seizoen, inclusief Parijs-Roubaix, via de Benelux Tour. Daar is hij titelverdediger.”

Mountainbike-bondscoach Gerben de Knegt begrijpt de keuze van Van der Poel om het WK over te slaan. “Natuurlijk hadden we met Mathieu in goeden doen een medaillekandidaat gehad. Maar met het oog op zijn en onze ambities voor de nabije en verdere toekomst, is het verstandig dat Mathieu nu niets forceert”, laat De Knegt weten via de KNWU.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.