Geerte Hoeke gaat deze winter voor Xalt Cycling crossen

Door , zondag 18 augustus 2019 om 13:55
Geerte Hoeke gaat deze winter voor Xalt Cycling crossen

© FB Xalt

Nooit eerder doken in het veldrijden zoveel damesploegen op. Met Xalt Cycling komt er deze winter opnieuw een crossteam bij. De Nederlandse Geerte Hoeke, vorig jaar vijfde in de Koppenbergcross, komt over van Creafin-TÜV SÜD. Ook de Luxemburgse U23-kampioene Laetitia Maus zal deel uitmaken van het nieuwe Belgische team.

Xalt Cycling wordt, net als het Chevalmeire team met voormalig wereldkampioene Thalita de Jong, niet onmiddellijk een UCI-team, maar gaat in de beginfase als ‘club’ door het leven. Oost-Vlaming Jurgen Landrie is zowel zaakvoerder van Xalt, een bedrijf dat de traceerbaarheid van ingrediënten in voedingssupplementen garandeert, als manager van de ploeg.

“We starten bescheiden en klein, maar wel met een professionele aanpak”, vertelt Landrie aan WielerFlits. “Inclusief topmateriaal en dito begeleiding. Zo werken we van meet af aan samen met een performance manager.” Xalt focust in eerste instantie op het damesveldrijden. De Nederlandse Geerte Hoeke als de jonge Luxemburgse Laetitia Maus ondertekende een overeenkomst voor twee jaar. De jonge Luxemburgse Laetitia Maus deed dat voorlopig voor één jaar. “Dan is ze klaar met studeren en herbekijken we haar overeenkomst”, aldus Landrie. Binnenkort zou nog een derde renster tekenen.

Hoeke (29) komt over van Creafin-TÜF SÜD, waar ze vorige winter ploeggenote was van onder meer Eva Lechner en Tim Merlier. Haar overeenkomst werd niet verlengd. Hoeke is een subtopper die best goed kan klimmen. Zo komt ze steevast goed uit de verf in de Koppenbergcross. De erelijst van de jonge Maus (18) beperkt zich voorlopig tot winst in het nationale kampioenschap U23 in het Groothertogdom Luxemburg. De dames zullen voor het eerst hun nieuwe shirt showen in het Zwitserse Illnau. Pas vanaf oktober crossen ze in België.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.