Gefrustreerde Daniel Martin: “Ik had geen kracht in de benen”

zondag 28 juli 2019 om 10:43
Gefrustreerde Daniel Martin: “Ik had geen kracht in de benen”

foto: Cor Vos

Daniel Martin is gefrustreerd na drie weken Ronde van Frankrijk, aangezien de klimmer niet zijn gebruikelijke niveau wist te halen. De renner van UAE Emirates kwam dit jaar niet in aanmerking voor een goed klassement. “Het is frustrerend, aangezien de conditie uitstekend is”, zucht Martin, die ook geen etappe wist te winnen.

De Ier staat na twintig etappes op bijna drie kwartier van Egan Bernal, die zonder ongelukken zal worden gekroond tot Tourwinnaar. Het is voor het eerst sinds 2015 dat Martin een kleurloze Tour rijdt, aangezien hij in 2016 (negende), 2017 (zesde) en 2018 (achtste + ritzege) een van de smaakmakers was.

Maar wat is nu de reden van zijn mindere presteren? “Ik weet wat er scheelt, maar ik kan het niet zeggen”, is het mysterieuze antwoord van Martin. “Ik heb na de Tour enkele gesprekken met het team. Het zal binnenkort duidelijk worden. De ploeg zal moeten achterhalen waarom de prestaties niet goed waren.”

“Het is vreemd en frustrerend, aangezien de conditie uitstekend was. Ik voelde me goed, maar ik werd constant geremd”, aldus Martin, die wel meerdere keren in de aanval ging. “Maar telkens ging het licht weer uit. Ik voelde gewoon dat de krachten wegvloeiden, waardoor ik geen power meer had in de finale.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.