Gehavende Aru past voor Waalse klassiekers
Foto: Sirotti
maandag 18 april 2016 om 08:13

Gehavende Aru past voor Waalse klassiekers

Fabio Aru laat de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik aan zich voorbij gaan. De Italiaan van Astana kampt met rugklachten en begint eerder aan een rustperiode om goed te herstellen voor de Ronde van Frankrijk. De problemen met zijn rug ontstonden bij een valpartij tijdens de vijfde etappe van de Ronde van het Baskenland. In de Amstel Gold Race bleek hij daar nog steeds last van te hebben. Daarom besloot Aru voortijdig af te stappen.

De Italiaan stond zondag voor het eerst aan het vertrek van de Nederlandse wedstrijd. Hij heeft ook nog nooit Luik-Bastenaken-Luik gereden.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
18 april 2016 08:25
Hij was gisteren ferm arrogant aan de start van de Amstel. Hij reed (volgens mij) bewust tegen een man op en begon zich met wilde gebaren druk te maken. In handtekeningen had hij ook niet echt zin. Kindjes gewoon droog negeren. Een groot verschil met een Lars Boom bij Astana bijvoorbeeld. Als de camera's niet draaien leer je vaak de ware aard van renners kennen.
18 april 2016 09:03
Ik heb hier toch een beetje Deja-vu gevoelens bij...Aru is zoals zovelen voor hem...a la Rasmussen...je ziet ze niet maar ze staan er steeds wonderbaarlijk sterk voor bij de grote rondes. En zo zijn er vandaag nog velen. Al wil ik niet zeggen dat het onmogelijk is te pieken naar 1 koers. Zelfs Armstrong en Indurain of Froome bouwden nof meer op en wonnen zelfs wat onderweg. Mooie aanvaller dat wel maar het is zooo overduidelijk Fabio&Vino.
18 april 2016 09:23
Goed teken voor Aru :)
18 april 2016 10:02
Off-topic: http://www.cyclingnews.com/news/mechanical-doping-used-in-strade-bianche-and-coppi-e-bartali-claims-investigation/
18 april 2016 11:43
@Zoetepap... pfff oude wijn in nog oudere zakken... heb je wel eens met pijn in je rug op de fiets gezeten?
18 april 2016 12:15
Nee want ik voel dat niet rugpijn met al die micro-epo en bloedzakken in mijn lijf.
19 april 2016 00:33
Perfect voorbereiding voor Aru, net als de Giro vorig jaar. Ziek zwak en half dood een week vantevoren en dan... vlammen! Ja, pieken is ook een kwaliteit. Kon Vino ook goed... *kuch* ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.