Gehavende Bevin ziet droom sneuvelen: “Zal nog wel even pijn doen”
foto: Cor Vos
zondag 20 januari 2019 om 08:23

Gehavende Bevin ziet droom sneuvelen: “Zal nog wel even pijn doen”

De Tour Down Under leek zo goed te verlopen voor Patrick Bevin, maar de renner van CCC Team kwam als leider in de voorlaatste etappe hard ten val. Er werden weliswaar geen breuken geconstateerd, maar Bevin bleek te zwaar gehavend om zijn kansen te verdedigen op de flanken van Willunga Hill. “Een teleurstellend einde”, was dan ook zijn conclusie.

Bevin begon aan de slotrit met een voorsprong van zeven seconden op Daryl Impey. Het bleek niet voldoende, zeker niet aangezien de 27-jarige Nieuw-Zeelander teveel had van zijn blessures. Hij kwam dan ook als tachtigste over de streep, op bijna zes minuten van ritwinnaar Richie Porte.

Hoe kijkt Bevin nu terug op zijn Tour Down Under? “Ik heb wel een paar dagen nodig om dit een plekje te geven”, zo liet hij na afloop weten. “Ik zal daarna ongetwijfeld tevreden kunnen terugkijken, maar het zal nog wel even pijn doen. Ik verspeel nu op de slotdag de leiderstrui.”

Periode van rust 
“Toch zal ik het moeten accepteren”, aldus Bevin, die de komende dagen vooral zal rusten. “Het is nu zaak om het lichaam een paar dagen te laten herstellen. Het zijn vooral de ribben die zeer doen. We zullen na enkele dagen kijken hoe de situatie is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.