Gehavende Bouwman vierde in tijdrit: “Hij heeft zichzelf overtroffen”
Bouwman na zijn zware val - foto: Sirotti
zondag 25 maart 2018 om 18:44

Gehavende Bouwman vierde in tijdrit: “Hij heeft zichzelf overtroffen”

Koen Bouwman kende een week van uitersten in de Wielerweek van Coppi en Bartali. De 24-jarige klimmer van LottoNL-Jumbo kwam vrijdag in leidende positie ten val, waarbij hij enkele tanden verloor en andere blessures opliep. Zaterdag verloor hij tijd in een waaierrit, maar vandaag in de afsluitende tijdrit herpakte hij zich met een vierde plek. In het klassement klom hij nog naar de vijfde plek. “Koen heeft zichzelf en ons vandaag erg verbaasd”, zegt ploegleider Sierk Jan de Haan op de ploegsite.

“Vanmorgen had hij nog veel last van zijn verwondingen en voelde zich slap”, legt De Haan uit. “De wonden deden ook meer pijn dan gisteren. Hij zei voor de start dat hij wel zou zien hoe het ging lopen, maar hij heeft zichzelf overtroffen en daar zijn we heel blij mee. Petje af. Hij heeft getoond dat hij een strijder is en dat hij in zijn Dauphiné-vorm van verleden jaar verkeert. Het is jammer van de val, want er had meer ingezeten, maar het is wat het is.”

Met Neilson Powless had LottoNL-Jumbo nog een jonge coureur in de top tien van het klassement. “Hij vond het een beetje tegenvallen. Hij werd een paar keer opgehouden, wat hem een paar seconden gekost heeft. Maar hij is nog jong en wat hij hier heeft laten zien, is veel belovend”, kijkt De Haan terug op de prestaties van de Amerikaan.

“We hebben de doelstellingen gehaald die we vooraf gesteld hadden met de jonge jongens”, zegt de ploegleider van dienst over de gehele week. “We hebben een etappe gewonnen en zaten er met uitzondering van de waaieretappe altijd goed bij. Daar leren ze van. Alles bij elkaar hebben enkele jongens een stap gemaakt.”

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
25 maart 2018 18:47
Een echte bijter. Veel belovend deze jongen.
25 maart 2018 19:13
Die Koen Bouwman is en blijft een kanjer. Zo gehavend en dan nog gewoon mee doen om de knikkers is toch mooi om te zien. Beterschap gewenst.
25 maart 2018 20:12
Die toont echt karakter. Wat een baas!
25 maart 2018 20:56
Een tweede Kelderman! Goed bergop, tijdrit en winnaarsmentaliteit!
25 maart 2018 21:40
Ja dit is een bijtertje! Heerlijke renner en sinds vorig jaar echt fan. Laat zich ook overal opstellen en bikkelt voor de ploeg.
25 maart 2018 21:50
Respect - ben om - ben fan.
25 maart 2018 22:06
Heeft stiekem bij Roompot getraind.
25 maart 2018 23:33
"Hij heeft zichzelf overtroffen"...typisch weer zo'n ploegleidersanalyse waarop TLJ het patent lijkt te hebben...
25 maart 2018 23:38
Wat is concreet je probleem met die specifieke opmerking?
25 maart 2018 23:42
Klopt toch? Bouwman is nooit een supertalent geweest, maar zet steeds wel stappen, en rijdt nu beter dan ik ooit had verwacht.
26 maart 2018 07:46
Hoe kun je die jongen nou een bijter noemen als hij net een paar tanden kwijt is? ;-)
26 maart 2018 09:12
@Mac hahaha.
on: Het is idd een bikkel die nog steeds stappen maakt. Heerlijk, weer een nederlandse coureur die het kijken naar koersen wat extra's geeft. Ook al vindt ik kijken naar de koers altijd wel leuk (als er maar strijd is) Ik ben chauvinistisch genoeg om met een nederlandse inbreng het nog leuker te vinden:-)
26 maart 2018 10:49
@sooike
Heeft hij zichzelf dan niet overtroffen door na een harde val toch een goede tijdrit en een goed klassement te rijden? Of mogen mensen geen complimenten krijgen tenzij ze eerste zijn geworden? "Opvallend" dat je het niet hebt over de prachtige prestatie van Bouwman en zijn geweldige doorzettingsvermogen maar je weer richt op het negatieve.
26 maart 2018 15:24
@sooi.Geef nu eens antwoord op de vraag van @vlek. Wat is inderdaad je probleem met die opmerking? Wat is daar verkeerd aan? Je duikt weer weg en komt weer uit je hol als het over TLJ gaat. Bouwman heeft ondanks zijn val laten zien dat hij karakter en doorzettingsvermogen heeft met, ondanks zijn zware verwondingen, nog een uitstekende tijdrit en eindklassering. Hij heeft duidelijk progressie gen maakt. @Ghostwriter +1. Deze kenner is bevangen door een voortdurend anti TLJ virus. Het zij zo.Hij noemt dat "kritiseren" maar de grens met "bashen" is hem niet duidelijk en ook niet duidelijk te maken vrees ik. Ik ben geen TLJ adept en blijf kritisch als dat moet, maar ook positief als daar reden voor is. Waarbij opgemerkt dient te worden dat SKY, Movistar, QS of BMC gezien de budgetten niet als referentie kunnen dienen. Afzeiken, afbreken, onderuithalen of afgeven op zijn geen synoniemen voor "kritiseren". Bij @sooi wel kennelijk.
26 maart 2018 15:46
Bouwman heeft precies laten zien waar Sooike al jaren commentaar op heeft. Gebrek aan strijdlust en vechtlust.
En dan nog weet Sooike er commentaar op te leveren omdat het een renner van TLJ betreft. De rancune richting het team houd niet op, niet vanzelf....
26 maart 2018 15:48
@peer
Wat zo opvalt is dat TLJ zich zelden uitlaat in lovende "kritieken" richting een andere nl ploeg wat toch gister wel op zijn plaats had geweest of is dat teveel moeite voor Jan en Co?
Met zware verwondingen wordt het lastig fietsen en die val veroorzaakte ie vnl zelf omdat ie alleen maar achteruit aant kijken was maar misschien bedoelde de Haan dat met overtreffen, deelnemersveld was niet bepaald van oorlogssterkte.
26 maart 2018 19:39
@schipperaar. Is dit een reactie op mijn post van 15.24? Zo ja, lees hem nog eens goed want want wat is de relevantie in dit verband van de 2 zaken die je naar voren brengt t.w. geen lovende kritieken naar een andere NL ploeg en dat Bouwman de val aan zichzelf te wijten had. Het gaat om de opmerking van Sierk J. de H in relatie met de "prestatie" van Koen Bouwman in de ITT (en eindklassement!).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.