Gehavende De Clercq: “Kon mijn been niet meer plooien”
maandag 2 september 2013 om 19:57

Gehavende De Clercq: “Kon mijn been niet meer plooien”

De Clercq

foto: Sirotti

In de tiende etappe van de Vuelta a Espana sloeg het noodlot wederom toe bij Lotto-Belisol: nog in de neutrale zone ontstond er een massale valpartij met daarbij onder meer Bart De Clercq, Jelle Vanendert en Dennis Vanendert. Eerstgenoemde was er het ergst aan toe en moest na zijn val zelfs de wedstrijd verlaten. “Dit is een enorme klap, aangezien ik nog mooie dingen had kunnen laten zien”, aldus De Clercq, die voor de etappe de twintigste plaats in het algemeen klassement bekleedde, in het persbericht.

“Dat de start zelfs nog niet gegeven was, maakt het dubbel pijnlijk”, doet de Belg zijn verhaal. “Op een dalend stuk in de neutralisatie lag de snelheid boven de vijftig kilometer per uur. Plots gingen enkele renners voor mij tegen de vlakte, anderen knepen in de remmen waardoor ik over enkele renners tuimelde.” De schade bij De Clercq is groot. “Eerst leek het er op dat ik enkel twee bloeduitstortingen opliep, maar toen bleek dat ik mijn been niet meer kon plooien wist ik dat mijn Vuelta voorbij was.”

Broers Vanendert
Zoals gezegd kwamen naast De Clercq ook de broers Jelle en Dennis Vanendert tegen het asfalt terecht in de neutrale zone. Beide renners zetten hun weg in de Vuelta verder, maar verloren vandaag meer dan een half uur tijd op winnaar Horner. “Bij hen lijkt de schade echter mee te vallen”, vertelt de woordvoerder van Lotto-Belisol, Arne Houtekier, aan WielerFlits. “Gezien ze de rit hebben uitgereden, zal het vervolg van de Vuelta waarschijnlijk ook de komende dagen niet in het gedrang komen voor hen.”

“Het tijdsverlies zal vermoedelijk te wijten zijn aan de lichamelijke gevolgen van de valpartij, die zoals gezegd vermoedelijk niet dermate ernstig zijn, maar hen vandaag toch enigszins beperkt hebben in deze bergrit”, aldus Houtekier. Jelle Vanendert staat in het algemeen klassement van de Vuelta na tien etappes op de 79e plaats, terwijl zijn jongere broer Dennis bijna een kwartier later de 104e plaats in het klassement bekleedt. Beide renners gaven vooraf aan zich vooral op dagsucces te storten.

Lees ook:
De Clercq, Boivin en Losada verlaten Vuelta na val

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.