Gelegenheidskopman Hart: “Ik begin met vertrouwen aan de Giro”

vrijdag 10 mei 2019 om 15:13
Gelegenheidskopman Hart: “Ik begin met vertrouwen aan de Giro”

foto: Cor Vos

Team Ineos hoopte met Egan Bernal een gooi te doen naar de Girozege, maar na het wegvallen van de Colombiaan rekent de Britse formatie vooral op gelegenheidskopmannen Pavel Sivakov en Tao Geoghegan Hart. Die laatste blikte op de persconferentie alvast vooruit. “Ik begin met vertrouwen aan de ronde.”


De 24-jarige Hart kende een perfecte voorbereiding op de Giro d’Italia. De Britse klimmer won namelijk twee etappes in de Tour of the Alps. Bovendien zag hij zijn Russische ploeggenoot Sivakov het eindklassement winnen. “Ik heb veel vertrouwen opgedaan in de Tour of the Alps”, aldus Hart.

“Het was de eerste keer dat we in het middelpunt van de belangstelling stonden, met podiumceremonies en persconferenties. We kwamen voor het eerst een uur na onze ploegmaats aan bij het hotel. Maar we hebben er allebei van genoten”, zo kijkt de Brit terug op zijn vuurdoop als klassementsrenner.

Over Bernal: “Soms is wielrennen een wrede sport”
Nu mag de beloftevolle klimmer het laten zien in de Giro, helemaal na het in extremis afhaken van Bernal. “Het was echt raar om het nieuws te horen, aangezien ik eerder die dag nog met hem trainde”, zo vertelt Hart. “Het was echt een schok voor iedereen. Soms is wielrennen een wrede sport.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.