Geletruidrager Alaphilippe: “De tijdrit ligt me wel”

vrijdag 19 juli 2019 om 09:19
Geletruidrager Alaphilippe: “De tijdrit ligt me wel”

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe verdedigt vandaag een voorsprong van 1:12 op regerend Tourwinnaar Geraint Thomas. De grote vraag is of de Fransman na de individuele tijdrit ook nog in het geel rijdt. “Ik ga vandaag echt alles geven”, zo vertelt Alaphilippe. “Ik wil de gele trui met trots verdedigen.”

De 27-jarige renner uit Saint-Amand-Montrond staat niet te boek als een pure tijdrijder, maar Alaphilippe heeft in het verleden al goede tijdritten gereden. Denk maar aan het voorbije Critérium du Dauphiné, toen de renner van Deceuninck-Quick-Step zevende werd in een individuele tijdrit van iets meer dan 26 kilometer.

Verder won hij eind januari al een tijdrit in de Vuelta a San Juan. “Het is echt een veeleisend parcours”, zo analyseert Alaphilippe de tijdrit in en rond Pau. “Het gaat constant op en af, met in de finale nog een heel steil knikje. Daar zullen de benen echt exploderen. Het parcours ligt me wel”, aldus de Fransman.

Druk van de natie 
Alaphilippe hoopt natuurlijk de gele trui te behouden, maar dan zal de Fransman wel de schade moeten beperken op zijn voornaamste concurrent Thomas. “Ik voel de druk van de natie op mijn schouders, maar ik ga alles geven. Ik heb een goede reden om mezelf pijn te doen, aangezien ik het geel draag.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.