Geletruidrager Giulio Ciccone verlengt bij Trek-Segafredo

vrijdag 12 juli 2019 om 15:08
Geletruidrager Giulio Ciccone verlengt bij Trek-Segafredo

foto: Cor Vos

Giulio Ciccone heeft zijn contract bij Trek-Segafredo verlengd tot einde 2021. Dat werd door zijn ploeg bekendgemaakt gedurende de zevende Touretappe, waarin de Italiaan rondrijdt in de gele leiderstrui. Eerder dit jaar in de Giro won hij al de bergetappe over de Mortirolo en de bergtrui. Afgelopen winter kwam hij over van Bardiani-CSF.

Gisteren bevestigde Ciccone zijn geweldige vorm door tweede te eindigen in de Touretappe naar La Planche des Belles Filles, waarmee hij tevens zijn eerste gele trui opstreek. “Ik ben erg blij dat ik mijn contract kan vernieuwen”, reageerde de Italiaan. “Ik heb het enorm naar mijn zin bij deze ploeg, die aanvoelt als een grote familie. Na de Giro waren meerdere teams geïnteresseerd, maar voor mij stond vast dat ik wilde blijven bij Trek-Segafredo, waar ik me zo thuis voel.”

“De ploeg geeft me veel gelegenheid om te groeien en te leren en dat is geweldig. Ik bedoel, kijk naar me: ik kwam naar de Tour de France om ervaring op te doen en Richie Porte te steunen in de bergetappes, en nu sta ik hier in het geel. Ik ga proberen zoveel mogelijk van deze trui te genieten, maar mijn focus blijft gericht op Richie. Hij is onze leider en ik ga mijn uiterste best doen om hem zo goed mogelijk te helpen en te beschermen”, aldus Ciccone.

Grote stap
Trek-Segafredo trok de Italiaan aan omdat ze geloven in zijn talent, zei ploegbaas Luca Guercilena weten. “Dat hij een etappe won in de Giro als neoprof (in 2016, red), zette hem op onze radar en we hebben hem sindsdien op de voet gevolgd. Dit seizoen zette Giulio al een grote stap, maar we zijn ervan overtuigd dat er nog altijd geweldige marge zit op zijn ontwikkeling en ik ben benieuwd wat zijn limieten zijn. Hij is een echte toevoeging aan onze ploeg, gelukkig heeft hij bijgetekend.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.