Gemengde gevoelens voor Mauri Vansevenant na Amstel Gold Race: “Getoond dat wij de Wolfpack zijn”
foto: Cor Vos
zondag 14 april 2024 om 17:28

Gemengde gevoelens voor Mauri Vansevenant na Amstel Gold Race: “Getoond dat wij de Wolfpack zijn”

In de finale van de Amstel Gold Race waren het vier man, die mochten strijden voor de winst. Een wellicht enigszins verrassende naam: Mauri Vansevenant. De Belg van Soudal Quick-Step kreeg het in de finale enkele keren moeilijk, maar haakte zijn wagonnetje iedere keer aan. In de sprint moest hij genoegen nemen met de vierde plek. “Het is zuur, maar de jongens voor mij zijn zeker geen pannenkoeken”, aldus de Belg bij Sporza.

“Het is de meest ondankbare plaats, he”, reageert Mauri Vansevenant op zijn vierde plek in de Amstel Gold Race. “Ik had gevoel dat ik heel goed was. Als Tom Pidcock dan aanvalt op de Bemelerberg, toen zag ik sterretjes. Voor mij was het volgen, volgen, volgen en proberen aan te sluiten. Daarna was het enkel recupereren voor de sprint.”

In de sprint moest de Belg uiteindelijk zijn drie metgezellen voor zich dulden. “In de laatst rechte lijn kon ik niet van kop geraken. De groep kwam snel van achteren en dan moet je beslissen. Ik koos ervoor gewoon vol te sprinten van de kop. Ik ben nu vierde en dat is jammer, maar ik heb er alles aan gedaan. De mannen voor mij zijn zeker geen pannenkoeken, dus ik mag zeker tevreden zijn.”

“Ik zat volledig op mijn limiet”, gaat Vansevenant verder. “We hebben getoond dat we er als ploeg staan, dat wij de Wolfpack zijn. Op naar de volgende klassiekers”, klinkt het strijdlustig. “We willen de wil om te koersen tonen en de goede flow weer vinden. Het zijn nu gemengde gevoelens. Toch was het een mooie wedstrijd en ik voelde mij goed. Het podium zat erin, maar toch ook weer niet.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.