Gemotiveerde Caleb Ewan: “Deze etappe zou me moeten liggen”

dinsdag 9 juli 2019 om 11:33

In de openingsetappe van de Ronde van Frankrijk had Caleb Ewan naar eigen zeggen de benen om te winnen, maar hij kwam niet verder dan de derde plaats. In Nancy lijkt de Australische pocketsprinter van Lotto Soudal vandaag een nieuwe kans te krijgen. “Wij willen een massasprint.”

“Het gaat niet slecht”, maakt Ewan na de eerste paar dagen de balans op. “Ik kom in het ritme en ik leer waar het in de Tour de France allemaal om draait. Voorlopig gaat het best goed.” Tot een dagsucces kwam het nog niet in zijn eerste Ronde van Frankrijk, maar de rit naar Nancy lijkt zeer geschikt voor de 24-jarige.

“Deze etappe zou me moeten liggen met die klim aan het einde, maar het kan natuurlijk ook weer niet te zwaar zijn”, kijkt Ewan vooruit. “Ik moet wel bij het peloton kunnen blijven. Het wordt interessant om te zien hoe andere ploegen gaan koersen op die klim. Ik hoop dat het niet te zwaar wordt. Wij willen een massasprint, dus we gaan de race zoveel mogelijk proberen te controleren. Hopelijk komt niemand weg op de beklimming en blijft het bij elkaar.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.