Genomineerden Vlaamse Reus, DVV Trofee, Dimension Data
foto: Sirotti
donderdag 15 november 2018 om 16:53

Genomineerden Vlaamse Reus, DVV Trofee, Dimension Data

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over verkiezing van de Vlaamse Reus en de DVV Verzekeringen Trofee. 

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Drie renners genomineerd voor Vlaamse Reus

Op vrijdag 7 december wordt de Vlaamse Reus uitgereikt. De Vlaamse Reus bekroont de beste Vlaamse sporter van het jaar en wordt verkozen door de leden van de Vlaamse Sportjournalisten.  Johan Museeuw (1995),  Tom Boonen (2005), Niels Albert (2009) en Greg Van Avermaet (2016) zijn de wielrenners die reeds in de prijzen vielen. Dit jaar zijn Thomas De Gendt, Victor Campenaerts en Wout van Aert genomineerd. Topfavoriet is echter turnster Nina Derwael, die zichzelf kan opvolgen.


Van der Poel: “Kloof in DVV Trofee onoverbrugbaar”

Zondag wordt in Hamme de derde manche van de DVV Trofee verreden. In afwezigheid van Wout van Aert – die rijdt alleen Tabor, zaterdag – is het hopen op een duel Van der Poel – Aerts. Van der Poel lijkt ondertussen de eindzege uit zijn hoofd te zetten. “Met een achterstand van 4’07”, door die mindere dag op de Koppenberg, is de tweede plaats nog het hoogst haalbare. Zonder pech is Toon niet meer te kloppen”, denkt de Europees kampioen.


Dimension Data deelt fietsen uit aan arme kinderen

Het is algemeen bekend dat Dimension Data veel doet voor kansarme kinderen in Afrika. Zo heeft sponsor Qhubeka een liefdadigheidsinstelling. Deze instelling probeert mensen in Afrika te mobiliseren, onder meer door het schenken van fietsen. Donderdag schonk Qhubeka liefst 75 fietsen aan kansarme kinderen uit Khayelitsha, een township ten zuidoosten van Kaapstad.

Onder meer Mark Cavendish, Bernhard Eisel, Mark Renshaw en Jay Robert Thomson deelden op social media hun ervaring.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.