Gent-Wevelgem doet nieuwe route uit de doeken

vrijdag 8 november 2019 om 08:06
Gent-Wevelgem doet nieuwe route uit de doeken

foto: Cor Vos

De nieuwe route van Gent-Wevelgem is bekend. Met Ieper als nieuwe startplaats kent de koers een volledig andere aanloop naar de finale. De heuvelzone met onder meer de Kemmelberg en de plugstreets is intact gebleven.

Onlangs werd bekend dat Gent-Wevelgem Deinze na zeventien jaar verlaat als startplaats. Sinds begin jaren 2000 was deze stad steevast het uitgangspunt voor de Belgische WorldTour-klassieker, maar vanaf komend jaar wordt vertrokken vanaf de Grote Markt in ‘Vredesstad’ Ieper. De ploegen worden voorgesteld op de Grote Markt, waarna de renners starten onder de Menenpoort. Vanuit daar gaat de koers in oostelijke richting via Zonnebeke, Dadizele, Ledegem en Moorsele naar Gullegem.

Dan steekt de koers vrijwel de volledige provincie West-Vlaanderen over naar Veurne, op steenworp afstand van de badplaatsen De Panne en Koksijde. Hier passeren de renners natuurlijk de Moeren. Van daaruit hervat het peloton de oude route op weg naar de heuvelzone met achtereen de Catsberg, de Vert Mont, de Côte de Ravel Put, de Côte de La Blanchisserie, de Baneberg, de Kemmelberg, de Monteberg en andermaal de Baneberg en de Kemmelberg.

Na 254,5 kilometer is de aankomstlijn getrokken in Wevelgem. De volgende editie van Gent-Wevelgem wordt gehouden op zondag 29 maart 2020.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.