Gent-Wevelgem in 2010 voor Ronde van Vlaanderen (update)
woensdag 23 september 2009 om 14:52

Gent-Wevelgem in 2010 voor Ronde van Vlaanderen (update)

De UCI heeft tijdens een bijeenkomst in het Zwitserse Medrisio besloten dat Gent-Wevelgem volgend jaar niet op een woensdag zal worden verreden. In het nieuwe schema is Gent-Wevelgem nu vastgelegd op zondag 28 maart, een week voor de Ronde van Vlaanderen. De laatste jaren werd Gent-Wevelgem gereden tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Gent-Wevelgem is niet de enige koers die een andere datum zal krijgen. Op de woensdag tussen de Ronde en Parijs-Roubaix zal vanaf komend seizoen de Scheldeprijs verreden worden. De Brabantse Pijl verschuift op haar beurt weer naar de woensdag voor de Amstel Gold Race. Ook de E3-Prijs verandert van plaats. Deze zal voortaan plaatsvinden op de woensdag voor de Ronde. Wat er met de Driedaagse van De Panne gaat gebeuren voor komend seizoen is tot op heden nog onbekend. Hier zal op het UCI-congres in Mendrisio van overmorgen duidelijkheid over komen.

Daarnaast maakte de internationale wielerunie bekend dat met gaat zoeken naar een oplossing voor het grote aantal ploegen dat jacht maakt op een ProTour-licenties. In 2011 wil de UCI de regelgeving hebben gewijzigd.

Update
Lang niet iedereen is gelukkig met deze plannen. De organisator van de E3-Prijs, Bart Ottevaere, uit zijn ongenoegen op Sporza.

“Wij zijn de tweede grootste wedstrijd in Vlaanderen, na de Ronde van Vlaanderen. Als wij moeten verhuizen naar de woensdag voor de Ronde, neemt de E3-Prijs eervol afscheid van het wielrennen. We hebben al meerdere tegenvoorstellen gedaan, maar die vallen in dovemansoren, zowel bij de UCI als bij de Belgische Wielerbond.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.