Gent-Wevelgem langer in de WorldTour, Cyclassics in Hamburg twijfelachtig
Greipel won de laatste Vattenfall Cyclassic - foto: Sirotti
woensdag 11 mei 2016 om 16:10

Gent-Wevelgem langer in de WorldTour, Cyclassics in Hamburg twijfelachtig

Gent-Wevelgem maakt ook de komende drie seizoenen deel uit van de WorldTour. Dat heeft de UCI aan de organisatie van de voorjaarsklassieker meegedeeld, weet Het Nieuwsblad. Of er na dit seizoen ook een WorldTour-koers in Hamburg blijft, is hoogst onzeker. De Cyclassics in de Duitse Hanzestad staan op de tocht als men geen nieuwe hoofdsponsor vindt, meldt Hamburger Abentblatt.

Mogelijke verhuizing naar andere stad
Iedere editie is er rond de 3,2 miljoen euro nodig om de race te organiseren. Na het wegvallen van hoofdsponsor Vattenfall is het de organisatie dit jaar gelukt om het bedrag bijeen te krijgen, maar een nieuwe hoofdsponsor vond ze nog niet. Mocht dat ook voor de editie van 2017 nog niet het geval zijn, dan verdwijnt de Cyclassics misschien uit Hamburg. “Als de economische situatie niet verandert, moeten we er serieus over nadenken om het evenement te verplaatsen naar een plek waar het winstgevender is. De interesse voor de Cyclissics is namelijk groot. Er zijn twee concrete, klaar om te tekenen bedrijven die het concept van de Cyclassics voort willen zetten in andere steden. Een daarvan ligt in Duitsland, de andere ligt in een naburig land”, stelt koersdirecteur Christian Toetzke.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
11 mei 2016 16:11
Duitsland heeft 10 buurlanden. Welke zou het zijn?
11 mei 2016 16:31
Polen met Warshau of Krakau? Of Zwitserland met Zürich terug?
11 mei 2016 16:38
Ik gok op Nederland met Arnhem en Nijmegen ;)
11 mei 2016 16:48
Ik ga elk jaar naar Hamburg en het is telkens weer een feestje, ik zou het jammer vinden als het daar verdwijnt.
11 mei 2016 17:26
Dat het feest is in Hamburg wil ik graag geloven. Vermoedelijk niet dankzij maar ondanks de koers, want die is heel voorspelbaar en niet om aan te zien (behalve de paar laatste minuten).
11 mei 2016 18:53
oei. wilde eigenlijk volgend jaar meedoen met de tourtocht. Dan moet ik mijn vrouw maar lief aankijken of we misschien dit jaar gaan.
11 mei 2016 19:08
Ik gok op Denemarken, met Saxobank als sponsor...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.