Gent-Wevelgem langer in de WorldTour, Cyclassics in Hamburg twijfelachtig

Door , woensdag 11 mei 2016 om 16:10
Gent-Wevelgem langer in de WorldTour, Cyclassics in Hamburg twijfelachtig

Greipel won de laatste Vattenfall Cyclassic - foto: Sirotti

Gent-Wevelgem maakt ook de komende drie seizoenen deel uit van de WorldTour. Dat heeft de UCI aan de organisatie van de voorjaarsklassieker meegedeeld, weet Het Nieuwsblad. Of er na dit seizoen ook een WorldTour-koers in Hamburg blijft, is hoogst onzeker. De Cyclassics in de Duitse Hanzestad staan op de tocht als men geen nieuwe hoofdsponsor vindt, meldt Hamburger Abentblatt.

Mogelijke verhuizing naar andere stad
Iedere editie is er rond de 3,2 miljoen euro nodig om de race te organiseren. Na het wegvallen van hoofdsponsor Vattenfall is het de organisatie dit jaar gelukt om het bedrag bijeen te krijgen, maar een nieuwe hoofdsponsor vond ze nog niet. Mocht dat ook voor de editie van 2017 nog niet het geval zijn, dan verdwijnt de Cyclassics misschien uit Hamburg. “Als de economische situatie niet verandert, moeten we er serieus over nadenken om het evenement te verplaatsen naar een plek waar het winstgevender is. De interesse voor de Cyclissics is namelijk groot. Er zijn twee concrete, klaar om te tekenen bedrijven die het concept van de Cyclassics voort willen zetten in andere steden. Een daarvan ligt in Duitsland, de andere ligt in een naburig land”, stelt koersdirecteur Christian Toetzke.

Dit artikel delen:

7 Reacties

DirkDeWolf 11 mei 2016 om 16:11

Duitsland heeft 10 buurlanden. Welke zou het zijn?

Laatste man 11 mei 2016 om 16:31

Polen met Warshau of Krakau? Of Zwitserland met Zürich terug?

Chrys 11 mei 2016 om 16:38

Ik gok op Nederland met Arnhem en Nijmegen ;)

Tinkerbell 11 mei 2016 om 16:48

Ik ga elk jaar naar Hamburg en het is telkens weer een feestje, ik zou het jammer vinden als het daar verdwijnt.

Tuubke 11 mei 2016 om 17:26

Dat het feest is in Hamburg wil ik graag geloven. Vermoedelijk niet dankzij maar ondanks de koers, want die is heel voorspelbaar en niet om aan te zien (behalve de paar laatste minuten).

mus van de maasstad 11 mei 2016 om 18:53

oei. wilde eigenlijk volgend jaar meedoen met de tourtocht. Dan moet ik mijn vrouw maar lief aankijken of we misschien dit jaar gaan.

Turtlehead 11 mei 2016 om 19:08

Ik gok op Denemarken, met Saxobank als sponsor…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.