Georg Zimmermann gehecht na valpartij in Baskenland
vrijdag 9 april 2021 om 19:20

Update Georg Zimmermann heeft na een val de Ronde van het Baskenland verlaten. De Duitse renner van Intermarché-Wanty-Gobert werd naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.

Voor de vijfde etappe met aankomst in Ondarroa stond Zimmermann op de honderdste plaats in het klassement, op een halfuur van gele trui Brandon McNulty. Voor de 23-jarige renner was het zijn tweede koers voor Intermarché-Wanty-Gobert, sinds zijn overstap van CCC. Eerder dit jaar reed hij al de Franse eendagskoers Cholet-Pays de la Loire.

Zimmermann was niet de enige renner die ten val kwam in de vijfde etappe. Ook Simon Geschke en Carlos Canal liepen vroeg in de rit kleerscheuren op, maar konden wel verder. In aanloop naar de Gontzagaraigana, de tweede klim van de dag, gingen Tomasz Marczyński en Jon Barrenetxea tegen de grond. Na een kort oponthoud konden ze weer op de fiets klimmen. (9 april, 15u14)

Update – Zimmermann gehecht na val

Na afloop van de etappe heeft Intermarché-Wanty-Gobert een update gegeven over de situatie van Georg Zimmermann. De Duitser liep bij zijn valpartij snijwonden op aan zijn linkerzijde. Die moesten worden gehecht. “Dit was op papier een makkelijke rit, maar ze bleek uiteindelijk moeilijk te controleren”, liet ploegleider Valerio Piva naderhand weten.

“We probeerden met verschillende renners mee te schuiven in het begin van de koers. Net toen dat leek te lukken voor Zimmermann, kwam hij in aanraking met een andere renner wiens ketting eraf vloog. Jammer want anders was hij volgens mij mee geweest”, aldus Piva. De ploeg had aan de finish Lorenzo Rota (12e) en Quinten Hermans (17e) twee man bij de beste twintig. (9 april, 19u20)