George Bennett: “De ploegleiding was ook verbaasd”
foto: Cor Vos
dinsdag 16 juli 2019 om 10:35

George Bennett: “De ploegleiding was ook verbaasd”

George Bennett kijkt met gemengde gevoelens terug op de etappe naar Albi, waarin de Nieuw-Zeelander van Jumbo-Visma bijna tien minuten verloor in het algemeen klassement. Hij verloor zijn vierde plek nadat hij bidonnen ging halen op het moment dat de waaiers getrokken werden. “Ik weet niet waarom ik afzakte, maar ik was in de veronderstelling dat ik ze moest halen, terwijl niemand ze nodig had”, reageert Bennett.

“De radio was een beetje vaag”, aldus Bennett tegenover het Nieuw-Zeelandse Stuff. “Uiteindelijk ging ik terug om bidonnen te halen, wat heel raar was. De ploegleiding was ook verbaasd. Ze zeiden dat het wel een goed moment was. Maar toen we de bocht om gingen ging het vol gas voor de waaiers en brak het peloton. That’s it.”

Gele droom
Bennett belandde in een derde peloton, als enige renner uit de top van het klassement. “Het probleem was dat een paar favorieten in de tweede groep zaten, dus van voren gingen ze vol gas om die op achterstand te zetten. Als je dan alleen bent, zoals ik, dan kom je nooit meer terug”, legt hij uit. “Ik had tweede moeten staan op de rustdag. Als ik geen bidonnen had gehaald, had ik nu ook tweede gestaan. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar dit is altijd het risico als je niet de kopman bent.”

Op La Planche des Belles Filles mocht Bennett al voor de gele trui gaan van de ploeg en Steven Kruijswijk, maar daar bleken Giulio Ciccone en Julian Alaphilippe te sterk. “Daar droomde ik wel van, zeker met de eerste bergetappe die eraan komt. Alaphilippe zal breken in de bergen en als ik er dan nog bij zat, dan was ik de eerste klassementsman geweest. Dat is een gemiste kans. Hopelijk krijg ik die kans ooit nog in mijn leven.”

Maassen: “Beetje eigen schuld”
Ploegleider Frans Maassen zei na afloop van de etappe naar Albi dat het “een beetje zijn eigen schuld is” van Bennett. De Nieuw-Zeelander staat nu 27ste in het klassement op meer dan elf minuten van de gele trui.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.