George Bennett hoopt op Tour de France: “De Giro heeft drie tijdritten”
vrijdag 9 november 2018 om 10:33

George Bennett hoopt op Tour de France: “De Giro heeft drie tijdritten”

Als George Bennett het voor het zeggen heeft, kiest hij volgend seizoen voor de Tour de France. De klassementsrenner van LottoNL-Jumbo denkt dat het parcours van de Tour beter bij hem past dan de route van de Giro.

“De Tour is voor mij de overduidelijke favoriet, want de Giro heeft drie tijdritten en de eerste twee weken zijn minder uitdagend dan die in de Tour”, zegt Bennett in gesprek met Eurosport. “De Tour heeft een aantal hoge bergop aankomsten en met La Planche des Belles Filles beginnen we al meteen in de eerste week met een aankomst bergop.”

“Ik denk dat het een mooie route is de voor de Tour, met minder tijdritkilometers. Ik zou mij er graag op toeleggen, maar het team besluit. Zij bespreken wie waar rijdt. Maar ik weet niet of het Giroparcours bij mij past met al die tijdritkilometers.”

Bennett reed dit jaar twee grote rondes. In de Giro finishte hij als achtste, de Vuelta sloot hij af als 35e. Bij LottoNL-Jumbo moet hij het kopmanschap in grote rondes delen met Primoz Roglic en Steven Kruijswijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.