George Bennett verruilt Jumbo-Visma voor UAE Emirates
foto: Cor Vos
dinsdag 10 augustus 2021 om 10:22

George Bennett verruilt Jumbo-Visma voor UAE Emirates

UAE Emirates heeft zich voor volgend jaar versterkt met George Bennett. De Nieuw-Zeelandse wegkampioen komt over van Jumbo-Visma en tekende een verbintenis voor twee seizoenen bij de Arabische ploeg.

Bennett (31) laat via zijn nieuwe ploeg weten uit te kijken naar zijn nieuwe avontuur. “Ik kijk ernaar uit om de ploeg naar nieuwe hoogten te helpen in de koers. Ik heb de ploeg elk jaar met stappen vooruit zien gaan en ik wil graag onderdeel zijn van die ontwikkeling.

Ook is het leuk om met Finn Fisher-Black op te trekken. We komen namelijk uit dezelfde plaats. Er is een uitdagende groep van jonge renners aan het doorbreken bij UAE Emirates en het is geweldig om in die omgeving terecht te komen, en mijn ervaring meet te brengen naar de ploeg”, aldus de Nieuw-Zeelander.

Sleutelrol
Voor ploegbaas Mauro Gianetti is Bennett een van de beste klimmers van het peloton. “We zijn heel blij met zijn komst naar de ploeg. Hij brengt veel ervaring mee en we zijn er zeker van dat hij een belangrijke rol kan vervullen, vanwege zijn sportieve kwaliteiten en als referentie voor een aantal van onze jongere renners.

Onze verwachting is dat hij zijn eigen kansen krijgt, maar dat hij ook zijn kwaliteiten ter beschikking stelt in functie van de ploeg als dat nodig is. We zijn heel blij om hem aan boord te hebben, aangezien we willen blijven groeien als ploeg”, aldus Gianetti.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.