Geraardsbergen haakt af voor WK Wielrennen 2021

donderdag 14 juni 2018 om 08:14
Geraardsbergen haakt af voor WK Wielrennen 2021

De Muur van Geraardsbergen - foto: Sirotti

Indien het WK Wielrennen in 2021 naar Vlaanderen komt, dan zal Geraardsbergen niet als gaststad voor de mondiale titelstrijd fungeren. Het stadsbestuur vindt het bedrag dat betaald moet worden te hoog.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.
“De organisatie vraagt een bedrag van drie miljoen euro. Dat kunnen wij als kleine stad niet bijeenrapen. Zelfs wanneer we samenwerken met andere steden in de Vlaamse Ardennen”, vertelt schepen (wethouder, red.) van Sport Véronique Fontaine aan TV Oost. “We hebben ook andere verplichtingen naar onze inwoners toe. Drie miljoen voor een wielerwedstrijd, hoe mooi hij ook is, dat is echt te veel”, geeft Fontaine aan.

De stad betaalt jaarlijks 50.000 euro voor een doorkomst van de Ronde van Vlaanderen. Voor een passage in de Tour de France volgend jaar hoeft Geraardsbergen niets te betalen.

Vlaanderen blijft wel kandidaat voor het WK 2021. Naar verluidt zijn Antwerpen en Leuven in beeld als start- en aankomstplaats. In september zal de UCI beslissen waar het WK Wielrennen 2021 wordt verreden. Na het afhaken van Barcelona en Kopenhagen is Vlaanderen de enige overgebleven kandidaat.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Vinyakke 14 juni 2018 om 08:23

Dan hoop ik toch op Leuven, in Antwerpen en omstreken is geen enkele noemenswaardige heuvel te vinden en een passage langs zeeland op de koers te openen zal ook kiet gebeuren. We willen toch geen zolder-scenario herhalen toch?

Musselwhite 14 juni 2018 om 09:04

Antwerpen als start- en Leuven als aankomstplaats is ook een mogelijkheid en ik dacht dat dat de bedoeling was. Kwestie van de kosten te delen zeker.

Sjoerd102 14 juni 2018 om 09:07

Waarom geen Zolder scenario? 2017,2018,2019 zijn worden heuvelachtige parcoursen (2018 zelfs wat bergachtig). Een vlak wk is ook eens een afwisseling.

leegloper 14 juni 2018 om 09:12

De Ronde van Vlaanderen zou ook Geraardsbergen mogen betalen voor een doorkomst.
Maar VandenHaute had De Muur eruit gehaald, zodat de mensen later blij waren, als hij hem weer terug in het parcours bracht. (Heeft hij echt zo bij sporza gezegd.)

KnightBiker 14 juni 2018 om 09:39

@leegloper
Wellicht waar maar het traject Brugge-oudenaarde was gewoon ook niet praktisch voor geraardsbergen. (geld was niet de hoofdreden, of beter: de verhuizing naar antwerpen als startplaats was altijd al het doel (!?))

Een WK rond Antwerpen? er is een ietwat kasseien parcours van te maken maar echt boeiend wordt het ook niet (wel beter dan WK in groningen/assen). een ietwat vlak parcours mag best: maar alsjeblieft nooit meer een Zolder parcours voor een WK.

alupeete 14 juni 2018 om 10:34

Waarom geen soort brabantse pijl met wat meer kasseien. Gewoon een menging van een Vlaamse en Waalse klassieker.

Domestique 14 juni 2018 om 10:48

De bedoeling was starten in Antwerpen, door de Vlaamse Ardennen richting Leuven, en daar een soort van Brabantse Pijl-parcours. Minister van Sport Muyters wil een parcours dat te zwaar is voor gewone sprinters, maar ‘op maat van de flandrien’.

Zou persoonlijk liever eens een puur Ronde van Vlaanderen-parcours zien, maar dat zou het dus niet worden.

Wheely 14 juni 2018 om 10:59

Wordt hoe dan ook een parcours voor Sagan of zou MvdP dan al meedoen?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair