Geraint Thomas blijft ongedeerd na valpartij: “Het is gewoon frustrerend”
foto: Cor Vos
zaterdag 13 juli 2019 om 20:17

Geraint Thomas blijft ongedeerd na valpartij: “Het is gewoon frustrerend”

Geraint Thomas kwam zaterdag ten val, maar wist snel weer terug te keren in het peloton dankzij zijn ploeggenoten. “Het gaat goed met me, maar het was gewoon frustrerend”, vertelt de Britse Tourwinnaar na afloop. 

“Het gebeurde op een cruciaal moment in de etappe. Woods kwam ten val en hij nam Gianni (Moscon, red.) en ik mee in zijn val. Ik raakte verwikkeld in Gianni’s fiets en het duurde even voordat ik weer verder kon. Uiteindelijk ben ik gefinisht op mijn eigen fiets, want daar was niks mee aan de hand”, doet Thomas zijn verhaal tegenover CyclingNews.

“Het team heeft geweldig werk verricht om me terug vooraan te krijgen. Ik kwam terug net voor het einde van de klim. Toen ben ik langzaam naar voren opgeschoven. Op het moment dat ik bij de eerste vijftien zat, werd er helaas al gesprint voor bonificatieseconden”, gaat hij verder.

“Als ik niet gecrasht was, dan had ik Pinot kunnen volgen vandaag”, zegt Thomas tot slot. “Dat is nog het ergste van vandaag, dat Pinot tijd pakt. Hij zal een grote bedreiging voor me vormen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.