Geraint Thomas: “Denk niet dat klassementsrenners gaan aanvallen”
foto: Cor Vos
donderdag 18 juli 2019 om 08:38

Geraint Thomas: “Denk niet dat klassementsrenners gaan aanvallen”

Geraint Thomas verwacht in de eerste bergetappe door de Pyreneeën geen aanvallen van de toppers in het klassement. De kopman van Team Ineos denkt dat de kleppers hun krachten sparen voor de tijdrit en de komende bergritten. Dat zegt hij tegen Cyclingnews.

“Ik denk niet dat veel klassementsrenners gaan aanvallen”, denkt Thomas. In de finale van de twaalfde rit liggen de Col de Peyresourde en de Horquette d’Ancizan van eerste categorie. “De top van de laatste is dertig kilometer van de finish. En de tijdrit komt morgen, dus je verspilt heel veel energie met een aanval.”

“Iemand die iets verder weg staat in het klassement zou het kunnen proberen. Dat moeten we ook verwachten, maar ik denk dat het merendeel wacht op de tijdrit en de twee aankomsten bergop daarna”, voorspelt de huidige nummer twee in het klassement. “Ik kijk ernaar uit. Het worden drie of vier belangrijke dagen. We zullen er zijn en zien dan wel wat we kunnen doen.”

Controleren
Op de rustdag liet Team Ineos al weten dat het door de huidige situatie (Thomas en Bernal op twee en drie) conservatiever kan koersen. Ploegleider Nicolas Portal kijkt dan ook naar de concurrentie. “Het is aan de rest om aan te vallen. Als ze dat doen, dan controleren de sterke ploegen de voorsprong en dan hebben de aanvallers veel energie verspild die ze nodig hebben voor de tijdrit”, zegt Portal.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.