Geraint Thomas: “Dit jaar meer concurrentie in de Tour”
woensdag 5 juni 2019 om 09:37

Geraint Thomas: “Dit jaar meer concurrentie in de Tour”

Geraint Thomas denkt de komende Tour de France over dezelfde vorm te kunnen beschikken als vorig jaar. De titelverdediger vertelt in een interview met de Britse krant The Daily Telegraph dat hij echter verwacht dat de concurrentie dit jaar steviger zal zijn dan in de voorbije editie.

Thomas kende dit jaar een andere aanloop richting de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Na een drukke winter vol verplichtingen kampte hij met overgewicht. Zijn resultaten in de eerste wedstrijden van het seizoen waren dan ook niet indrukwekkend. “Ik heb ervoor gekozen om langzaam terug op niveau te komen”, bekent hij. “Ik wilde mij niet overhaasten. Maar al met al heeft het goed uitgepakt”, geeft hij aan. In de Ronde van Romandië finishte hij vorige maand als derde in het eindklassement.

Thomas heeft net een trainingskamp van twee weken op Tenerife achter de rug. Hij zit bijna op zijn streefgewicht en is vol vertrouwen dat in juli weer op hetzelfde niveau als vorig jaar zit. “Maar of dat genoeg is, zullen we zien”, aldus Thomas. “Iedereen wordt beter. De concurrentie zal dit jaar steviger zijn. Ik denk dat er veel meer renners zijn die een podiumplek kunnen behalen. Ik moet gewoon vasthouden aan mijn filosofie, dat ik mijn best doe en er alles aan doe. Ik heb geen invloed op hoe Dumoulin, Adam Yates, Richie Porte, Steven Kruijswijk of Primoz Roglic het doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.