Geraint Thomas droomt van WK-titel op de tijdrit
foto: Cor Vos
vrijdag 2 augustus 2019 om 16:32

Geraint Thomas droomt van WK-titel op de tijdrit

Geraint Thomas hoopt het huidige seizoen te kunnen afsluiten met een mooie prestatie tijdens het wereldkampioenschap in Yorkshire. De Welshman, runner-up in de voorbije Tour de France, heeft zijn zinnen gezet op de tijdrit en wil in een dienende rol ook de wegkoers rijden.

Na zijn tweede plaats in de Tour de France achter ploegmaat Egan Bernal vindt Thomas in het WK tijdrijden voldoende motivatie om door te blijven trainen, meldt Cycling Weekly. “Vanzelfsprekend heb ik al een degelijke basis met alle trainingsuren voor de Tour en de Tour zelf, dus hopelijk hoef ik niet teveel extra te trainen. Hopelijk kan ik gewoon naar buiten op mijn tijdritfiets voor een paar goede inspanningen en kan ik het verder rustig houden.”

Ook hoopt hij de wegwedstrijd te kunnen rijden om de Britse kampioen, en Ineos-ploegmaat, Ben Swift bij te staan. “Het WK in Groot-Brittannië wordt voor ons een belangrijke afspraak, dus ik zou er graag naartoe gaan om voor Swifty te werken. Ik verwacht dat hij de kopman wordt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.