Geraint Thomas: “Kijkend naar het klassement een goede prestatie”
foto: Cor Vos
zondag 7 juli 2019 om 18:43

Geraint Thomas: “Kijkend naar het klassement een goede prestatie”

Geraint Thomas en Egan Bernal zaten van begin tot eind in de hot seat van de ploegentijdrit in de Tour de France. De kopmannen van Team Ineos zetten als eerste ploeg een scherpe tijd neer, die alleen door Jumbo-Visma (de laatste ploeg) verslagen werd. “Al bij al was het een positieve dag”, reageert Thomas.

“Het voelde goed hoe we reden”, geeft de Tourwinnaar van vorig jaar aan. “Als ik kijk naar het algemeen klassement is dit een goede prestatie, maar we wilden natuurlijk winnen. Ik denk dat twintig seconden zo’n groot gat is om te weten dat een paar missers ons niet de zege hebben gekost.” Thomas, die in de openingsrit nog ten val kwam, heeft daar verder geen last meer van.

Egan Bernal is het eens met zijn ploeggenoot. “We reden een heel goede ploegentijdrit. Het was leuk om in de hot seat te zitten”, vertelt hij. “We hebben wat tijd gepakt op de klassementsrenners, dus dat is perfect voor ons. Ik ben blij om goed door deze eerste twee etappes te zijn gekomen. in een grote ronde kijk je dag per dag, dus ik kijk al uit naar morgen.”

In het klassement staan Bernal en Thomas nu respectievelijk zevende en achtste, op dertig seconden van gele trui Mike Teunissen en twintig seconden van Steven Kruijswijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.