Thomas tankt vertrouwen in Strade Bianche
foto: Cor Vos
zondag 10 maart 2019 om 09:05

Thomas tankt vertrouwen in Strade Bianche

“Ik denk niet dat ik al de vorm heb om te winnen, maar ik wil graag meedoen in de koers.” Geraint Thomas klonk opgewekt enkele dagen voor de start van Strade Bianche. De regerend Tourwinnaar was na afloop ook niet ontevreden over zijn wedstrijd: hij eindigde als twaalfde in Siena.

Aanvankelijk leek Thomas helemaal geen ereplaats uit de brand te slepen, aangezien hij niet mee was met de eerste groep. De Brit wist echter vanuit de achtergrond nog op te schuiven. “Geraint voelde zich vandaag ‘OK’, maar hij was niet mee met de beslissende groep”, zo analyseert ploegleider Dario Cioni.

“Geraint probeerde nog om het gat te dichten. Vooraan besloten ze echter om te versnellen, waardoor de achtervolgende groep bleef hangen. Toch is G tevreden over zijn wedstrijd. Het was pas zijn eerste koers sinds de Ronde van Valencia”, aldus Cioni.

Moscon ziet af 
Er werd vooraf het nodige verwacht van Gianni Moscon, maar de Italiaan kon zaterdag geen potten breken. De 24-jarige allrounder eindigde slechts als 58e, op tien minuten van winnaar Julian Alaphilippe. “Gianni kampt nog steeds met de naweeën van zijn val in de UAE Tour”, zo vertelt Cioni.

“Hij heeft nog steeds last van enkele kneuzingen, waardoor hij zich de hele wedstrijd niet super voelde.” Moscon en Thomas mogen woensdag overigens weer een rugnummer opspelden, aangezien beide renners van start gaan in Tirreno-Adriatico.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.