Geraint Thomas na drukke winter: “Heb de weegschaal lange tijd gemeden”
woensdag 13 maart 2019 om 12:12

Geraint Thomas na drukke winter: “Heb de weegschaal lange tijd gemeden”

Tourwinnaar Geraint Thomas is een van de grote namen aan de start van Tirreno-Adriatico. Op de persconferentie voorafgaand aan de Italiaanse rittenkoers benadrukt de kopman van Team Sky dat hij nog niet in topvorm is en de ploeg met Wout Poels nog een tweede troef achter de hand heeft.

Thomas heeft zijn eindoverwinning in de Tour de France naar eigen zeggen goed gevierd. “Het is het zeker waard geweest. Je weet nooit hoe vaak je de Tour kunt winnen. Het zou wel eens de laatste wedstrijd kunnen zijn die ik ooit win, dus ik heb er in ieder geval van genoten”, tekende Cyclingnews op uit de mond van Thomas.

De afgelopen maanden trainde hij in Los Angeles, begon hij zijn seizoen in de Ronde van Valencia en had hij in aanloop naar Strade Bianche een hoogtestage op Tenerife, waar hij trainde op El Teide. Zijn gewicht is momenteel ongeveer 71 kilo. Rond zijn gewonnen Tour lag zijn competitiegewicht op 68 kilo. “Om eerlijk te zijn heb ik de weegschaal lange tijd gemeden. Toen ik in de spiegel keek, zag ik dat ik dik was. Pas rond de Ronde van Valencia kon ik weer kijken. Nu sta ik waar ik wil staan.”

Gedeeld kopmanschap
Thomas deelt in Italië het kopmanschap met Wout Poels. “Mijn conditie is zeker niet zo goed als eerder rond deze tijd van het jaar. Maar het is ook weer niet dat het slecht gaat. Met ook Wout in de ploeg, hebben we denk ik twee goede troeven hebben om uit te spelen.

Vanuit zijn ploeg Team Sky voelde hij geen druk. “Zij begrijpen welke winter ik achter de rug heb”, aldus Thomas “Het heeft geen zin om te snel terug te komen en dan uit te stappen. Het is gewoon een regelmatige opbouw zoals altijd.”

Geen Ardennenklassiekers
Na Tirreno-Adriatico gaat Thomas opnieuw op hoogtestage naar Tenerife. Vervolgens staan de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Romandië op zijn programma. “Ik pas voor de Ardennen, omdat ik het nu beter vind om lange blokken te trainen in plaats van klassiekers te betwisten” citeert Het Nieuwsblad de Welshman.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.