Geraint Thomas na winst Dauphiné: “Wat een ongelooflijk gevoel”
foto: Sirotti
maandag 11 juni 2018 om 08:32

Geraint Thomas na winst Dauphiné: “Wat een ongelooflijk gevoel”

Ondanks dat Geraint Thomas tot tweemaal toe pech had in de laatste rit van het Critérium du Dauphiné, wist hij toch de eindoverwinning binnen te halen. “De jongens hebben echt ongelooflijk hard gereden voor me, en gelukkig had ik zelf ook de benen om steeds terug te keren”, is hij dankbaar op het digitale huis van Sky.

Voor Sky is het de zesde keer dat de ploeg de Dauphiné weet te winnen. Na Bradley Wiggins (tweemaal) en Chris Froome (driemaal), is het bovendien wederom een Brit die het presteert om in de Franse rittenkoers te zegevieren. “Het is echt ongekend. Ik dacht altijd maar aan de volgende rit, de volgende beklimming. Het is een onwerkelijk gevoel”, probeert de renner van Sky te beschrijven hoe het voor hem is, “ik denk dat het vanavond (zondagavond, red.) pas echt duidelijk wordt voor me.”

Op de laatste klim werd het nog even spannend toen de Brit belaagd werd met aanvallen door Romain Bardet en Adam Yates, maar de 32-jarige kopman van Sky hield stand. “Het was echt het aantal kilometers aftellen op die slotklim. Ik wist dat ik ongever één minuut en twintig seconden mocht verliezen op Adam (Yates, red.), dus met elke kilometer die we dichter bij de finishlijn kwamen, werd ik meer en meer zeker van mijn zaak”, omschrijft hij zijn gevoel richting Saint-Gervais Mont Blanc. “Toen ze op driehonderd meter van de finish begonnen met sprinten, wist ik dat het klaar was, eindelijk.”

De volgende koers die voor Thomas op de rollen staat, is er niet zomaar een. In juli gaat de Brit de Tour de France bedwingen namens Sky. “Ik ga genieten van deze overwinning, wat uitrusten en herstellen, en vooruitkijken naar wat er komen gaat in juli”, doet hij zijn planning uit de doeken.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
11 juni 2018 08:44
Ondanks dat Thomas al jarenlang in de (sub)top mee draait, heeft hij toch weinig echt mooie overwinning behaald. Een eindzege in Parijs-Nice (zonder ritzege), een tijdritzege in de Tour, een rit in de Tirreno en nu dan de Dauphine (zonder individuele ritzege). Niet zo gek veel echt mooie zeges voor iemand die toch al een jaar of 5 in de (sub)top rijdt. En dan tel ik de kleinere overwinningen in de Algarve, en de Bayern Rundfahrt even niet mee.
11 juni 2018 09:02
vergeet de E3 niet
11 juni 2018 09:11
Precies, z'n mooiste wat mij betreft. :)
11 juni 2018 09:20
Het is Thomas erg gegund, heeft met overmacht deze ronde gewonnen, veruit de sterkste. Nu op naar de Tour, waar ik hem in de top van het klassement verwacht tot aan week 3, waarin hij zal moeten knechten voor Froome en misschien zelfs uit de top10 zakt.
11 juni 2018 09:40
Mooie overwinning. Wint dan niet veel, maar deze mag er zijn!
Overigens ben ik benieuwd of Froome nog voor de Tour geschorst wordt. Zou beter voor hem zijn, anders, vrees ik, wordt het een traumatische Tour voor hem met al die boze Fransen.
11 juni 2018 11:35
Waarom moeten die Fransen zo boos zijn? Ze kunnen beter boos zijn op de leiding van FdJ die ze een mooi optreden van hun favoriet Pinot door de neus boort!
11 juni 2018 13:09
Ik denk dat Froome helemaal niet wordt geschorst. En die gekke boze Fransen moet natuurlijk gewoon normaal doen.
11 juni 2018 13:17
Geraint wel meer mensen hebben tegenwoordig een 'ongelooflijke gevoel' bij een overwinning van Sky

Om te reageren moet je ingelogd zijn.