Geraint Thomas over tijdverlies: “We hebben een fout gemaakt”

dinsdag 9 juli 2019 om 15:23
Geraint Thomas over tijdverlies: “We hebben een fout gemaakt”

foto: Cor Vos

Geraint Thomas wist de derde etappe zonder kleerscheuren door te komen, maar de titelverdediger verloor in finishplaats Épernay wel vijf seconden op Thibaut Pinot en ploeggenoot Egan Bernal. “We hebben een fout gemaakt, maar zo erg is het allemaal niet”, zo vertelde hij voor de start van de vierde rit.

De laatste vijfhonderd meter van de derde etappe liepen nog flink omhoog, waardoor het opletten was voor de klassementsrenners. Pinot en Bernal bleken bij de les, want beide renners wisten vijf seconden te pakken op de concurrentie. “We hebben een fout gemaakt in de finale”, zo erkent Thomas.

“Maar het is normaal gesproken niet zo erg om vijf seconden te verliezen. Ik zou balen mocht ik uiteindelijk vier seconden tekort komen voor het podium, maar de Tour duurt nog lang. We zullen vandaag proberen om geen tijd te verliezen. Er zal niks gebeuren, mits we als ploeg rijden”, aldus Thomas.

De Brit is de eerste etappes goed doorgekomen, ook al kwam hij ten val in de openingsrit naar Brussel. “Ik voelde me gisteren wel ‘OK’. Ik denk dat mijn vorm goed is”, aldus Thomas, de voorlopige nummer zeven in het klassement.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair