Geraint Thomas staat weer z’n mannetje op de tijdritfiets: “Dit was absoluut beter dan de vorige tijdrit”
foto: Cor Vos
zaterdag 18 mei 2024 om 18:06

Geraint Thomas staat weer z’n mannetje op de tijdritfiets: “Dit was absoluut beter dan de vorige tijdrit”

Geraint Thomas kijkt tevreden terug op zijn tweede tijdrit in de Giro d’Italia. De Brit was teleurgesteld in zijn prestatie op de tijdritfiets in rit zeven. Deze zaterdag eindigde de kopman van INEOS Grenadiers als vierde, waardoor hij tijd pakte op veel van zijn concurrenten. “Ik probeerde agressief te rijden, maar was soms iets te agressief”, blikt Thomas bij Eurosport terug op enkele hachelijke momenten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het voelde goed vandaag”, blikt Thomas terug zonder de precieze resultaten te weten na zijn tijdrit op dag veertien. “Ik had wel het gevoel dat ik iets miste met nog zo’n tien à vijf kilometer te gaan. Het was het snelste deel, maar voor mijn gevoel heb ik daar wat verloren. Daarna probeerde ik het over de streep te trekken. Al met al was het erg zwaar en zeker beter dan de vorige tijdrit.”

Het bleek uiteindelijk een vierde plek te zijn voor Thomas. Ploegmaat Ganna won de tijdrit, maar de Brit hoorde weinig over zijn Italiaanse ploegmaat. “Alleen bij het eerste tussenpunt vertelde ze mij het verschil en daarna niet meer. Ik ging er dus maar vanuit dat ik ver achter hem zat, haha. Ik hoorde wel dat ik tijd pakte op Daniel Martínez en de andere klassementsmannen. Eerlijk gezegd probeerde ik zelf gewoon te blijven vechten.”

De nieuwe nummer twee van het algemeen klassement gaf eerder aan agressiever te willen gaan koersen. Vandaag wilde hij de daad bij het woord voegen. “Ik probeerde vandaag de tijdrit agressief in te gaan. Wellicht iets te agressief, want na ruim 1 kilometer vloog ik bijna de bocht uit. De adrenaline zat toen in ieder geval goed hoog. Daarna nam een aantal bochten ook niet goed. Ik ging dus wel snel, maar was niet altijd helemaal in controle.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.