Geraint Thomas trekt zich terug voor WK tijdrijden
foto: Cor Vos
zaterdag 21 september 2019 om 11:32

Geraint Thomas trekt zich terug voor WK tijdrijden

Geraint Thomas heeft toch afgezien van zijn deelname aan het WK tijdrijden om zich volledig te kunnen toeleggen op de wegwedstrijd. In de tijdrit wordt Tourwinnaar van 2018 vervangen door John Archibald, de vice-kampioen van het Brits kampioenschap.

“Ik probeerde om weer in vorm te komen na mijn pauze na de Tour de France, maar helaas voel ik me niet goed genoeg om voluit te kunnen gaan. Dus na overleg met mijn coach en bondscoach Matt Brammeier heb ik besloten af te zien van de tijdrit om me volledig te kunnen richten op de wegwedstrijd”, lichtte Thomas zijn besluit toe.

Volgens performance manager Stephen Park van de Britse wielerbond is John Archibald klaar om Thomas te vervangen op de tijdrit. “In voorbereiding op de Team Mixed Relay liet hij al zien in een geweldige vorm te verkeren. Hij had een goed seizoen met de tweede plaats tijdens het nationaal kampioenschap tijdrijden. Zonder twijfel gaat hij onze ploeg en de fans trots maken.”

Aarzeling
Thomas had al een knipperlichtrelatie met het WK tijdrijden; na zijn tweede plaats in de Tour de France liet de Brit weten dat hij zijn zinnen erop gezet had. Eerder deze maand volgde dan toch wat aarzeling. “Ik wil alleen meedoen als ik competitief kan zijn”, zei hij vorige week. Desondanks stond Thomas als een van de tijdrijders vermeld, toen de Britse bond haar selectie aankondigde.

Vandaag volgde dan de definitieve ‘nee’ van Thomas. Daardoor verdedigt Archibald samen met Alex Dowsett woensdag de Britse eer op de tijdrit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.