Geraint Thomas twijfelt over WK tijdrijden
foto: Cor Vos
zaterdag 14 september 2019 om 12:06

Geraint Thomas twijfelt over WK tijdrijden

Geraint Thomas aarzelt over zijn deelname aan het WK tijdrijden. De Britse Tourwinnaar van 2018 wil alleen meedoen als hij zijn plekje in de nationale selectie verdient op basis van zijn vorm. Na de Canadese WorldTour-wedstrijden in Québec en Montréal hakt hij de knoop door.

Thomas hoopte vorige maand nog het huidige jaar te kunnen afsluiten met een mooie prestatie tijdens het wereldkampioenschap in Yorkshire. Met name op de tijdrit had hij zijn zinnen gezet. “Vanzelfsprekend heb ik al een degelijke basis met alle trainingsuren voor de Tour en de Tour zelf, dus hopelijk hoef ik niet teveel extra te trainen. Hopelijk kan ik gewoon naar buiten op mijn tijdritfiets voor een paar goede inspanningen en kan ik het verder rustig houden”, zei hij toen.

In gesprek met Cyclingnews rond de GP de Québec stelde Thomas zich anderhalve maand later terughoudend op om een van de plekjes in de nationale selectie te claimen, tenzij het verdient op basis van zijn vorm. Na de Tour de France, waarin hij tweede werd achter ploegmaat Egan Bernal, nam hij een pauze om dan in de Deutschland Tour terug te keren. Zijn trainingen waren afgestemd op het tijdrijden, maar hij moest bekennen dat de Tour zijn fysieke en mentale tol had geëist.

“Het was een doel en ik trainde er hard voor, maar het is moeilijk om die lijn vast te houden. Het is zwaar om naast de fiets ook te rusten, want je gaat een heleboel dingen doen die je door de Tour hebt moeten uitstellen – gewoon algemene dingen. Ik ben enthousiast, maar wil het WK tijdrijden niet doen om alleen maar mee te doen. Ik wil het doen als ik ook competitief kan zijn, dus we zullen zien hoe de komende week verloopt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.