Geraint Thomas verwacht weinig strijd tussen klassementsmannen op Bocca della Selva
Foto: Cor Vos
dinsdag 14 mei 2024 om 13:36

Geraint Thomas verwacht weinig strijd tussen klassementsmannen op Bocca della Selva

Geraint Thomas staat er als nummer drie in het klassement van de Giro d’Italia goed voor. Rozetruidrager Tadej Pogacar bedreigen lukte – net als voor de rest van het peloton – nog niet, en de kopman van INEOS Grenadiers verwacht ook niet dat het op Bocca della Selva zal gebeuren.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik heb een goede rustdag gehad, al is de eerste week supersnel voorbijgegaan”, vindt Thomas aan de microfoon van Eurosport. “Alle renners reageren anders op zo’n rustdag. De meeste renners gaan daarom een klein ritje maken, om het lichaam aan de praat te houden. De start gaat ook heel snel zijn, ik verwacht een best groot gevecht voor de ontsnapping van de dag.”

Thomas denkt dan ook niet dat de klassementsrenners strijd gaan kunnen leveren. “Het is een lange slotklim, maar steady. Het lastigste deel zijn de laatste zeven kilometer, tot daar is het niet zo steil. Er staat ook behoorlijk wat tegenwind. Het gaat niet heel gek zijn voor de klassementsmannen, maar dat hangt van verschillende zaken af. Je moet voor alles klaar zijn.”

Van zijn valpartij heeft de Britse ex-Tourwinnaar alleszins geen last meer, vertelt hij nog. “Het gaat goed met mij. Mijn elleboog was natuurlijk wel geraakt, maar ik heb er geen gevolgen aan overgehouden.”

Bij INEOS-Grenadiers blijft het vertrouwen niet in hem, maar ook in Thymen Arensman – die negende staat op 5:30 – groot. “Toen hij mee wilde gaan in de ontsnapping, zaten ze meteen op zijn wiel, een van de vorige dagen. Hij is nog altijd een gevaar. Hij is een goede kaart om uit te spelen voor ons, en voelt zich steeds beter. Hopelijk uit zich dat volgende week nog meer. Er komen nog veel belangrijke dagen aan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.