Geraint Thomas voorziet geen problemen in Tour met Chris Froome

maandag 11 februari 2019 om 16:18
Geraint Thomas voorziet geen problemen in Tour met Chris Froome

foto: Cor Vos (archief)

Het gedeelde kopmanschap tussen Geraint Thomas en Chris Froome in de Tour de France gaat geen problemen opleveren. Dat zegt de Tourwinnaar van 2018 tegen AS. “Als we eerlijk zijn en niet tegen elkaar rijden, maar samen, dan kan het werken”, zegt Thomas.

Thomas ziet geen beren op de weg binnen Team Sky. Vorig jaar had Chris Froome voor de Tour nog de Giro d’Italia gereden en gewonnen, waarna Thomas in de Tour de beste van de twee bleek. Komend jaar zetten beide Britse kopmannen in op La Grande Boucle.

“Ik kijk niet naar mogelijk conflicten”, aldus Thomas. “Chris is waarschijnlijk een van de beste wielrenners voor drieweekse rondes. Hij heeft er zes verzameld tot nu toe en ik twijfel er niet aan dat hij een vijfde Tour wil winnen.”

Monaco
De relatie tussen Froome en Thomas is ‘heel goed’, geeft de Welshman aan. “De media loopt graag te koop met geruchten, door te speculeren met verhalen die niet de realiteit weerspiegelen. Ik begrijp dat je moet publiceren en verkopen, maar voor de goede orde: Froome en ik zullen samen dineren, wat drinken en veel lachen als we elkaar tegenkomen in Monaco.”

Geraint Thomas is zijn seizoen afgelopen week begonnen in de Ronde van Valencia. Verder dan een 44ste plek in het algemeen klassement kwam hij niet. Chris Froome begint deze week in de Tour Colombia 2.1.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.