Geraint Thomas wil agressief koersen in zwaar weekend: “De Giro start nu pas”
foto: Cor Vos
zaterdag 18 mei 2024 om 13:08

Geraint Thomas wil agressief koersen in zwaar weekend: “De Giro start nu pas”

Geraint Thomas is klaar om agressief te koersen in het zware weekend in de Giro d’Italia. In zijn podcast Watts Occurring vertelde de Britse klassementsrenner dat hij en zijn team zondag het heft in handen willen nemen. “Daarna is er toch een rustdag.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het weekend start voor Thomas en zijn concurrenten met een tijdrit. De eerste tijdrit in de Giro was eerder teleurstellend voor Thomas, dus hoopt hij nu beter te doen. “De tijdrit is de tijdrit”, bleef hij wat op de vlakte. “Je vertrekt en gaat gewoon zo hard als je kan. Ik hoop dat ik veel beter kan doen dan de vorige tijdrit.”

Thomas keek vooral uit naar de monsterrit van zondag. In de loodzware bergrit zal Thomas een slag willen slaan. “Dat is een zeer, zeer belangrijke dag. Het plan is om klaar te zijn om agressief te koersen als het momentum er is. En als de benen goed zijn. Het is een dag waar je iets wil proberen.”

“De dag erna is het toch een rustdag, op hoogte trouwens. Er komen zware dagen aan, in de laatste week staan er ook nog heel wat zware ritten op het menu. De Giro start eigenlijk dit weekend pas.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.