Youri IJnsen
zondag 5 februari 2023 om 21:16

Gerben de Knegt ziet doorslaggevende factor: “Van der Poel deed Van Aert daar steeds pijn”

Video Mathieu van der Poel klopte zondagmiddag in zijn Hoogerheide aartsrivaal Wout van Aert in de strijd om het wereldkampioenschap veldrijden 2023. In de eerste helft van de cross greep hij de Belg bij de keel, maar in de laatste paar rondes leek hij het moeilijk te hebben. “Toch heeft Mathieu ervoor gezorgd dat Van Aert niet helemaal fris meer was”, vertelt de bondscoach aan.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Knegt stond bij de trappen en kon daar goed zien dat zijn poulain de Belgische topfavoriet steeds pijn deed op dat deel van het parcours. “Daar heeft hij vertrouwen uit geput. Hij zei ook te vertrouwen op zijn sprint en dat bleek ook wel. Al maakt Wout van Aert daar in mijn ogen écht een fout. Het leek erop dat hij verbaasd was dat Mathieu zijn move niet maakte op de balken. Het leek alsof-ie niet meer wist wat-ie moest doen.”

Fantastisch WK
Met vier gouden medailles, drie zilveren en een bronzen medaille, werd Nederland afgetekend winnaar van de medaillespiegel op het WK in eigen land. De bondscoach was dan ook ruimschoots tevreden. “Het was voor ons een fantastisch WK! Het begon al heel fijn met de Mixed Team Relay. Zelf vond ik dat heel leuk, dat we die wonnen met heel de groep. Alleen de lekke band van Lauren Molengraaf is het enige smetje op dit weekend.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.