Gerben de Knegt: “Zonder uitgesproken kopvrouw naar Bogense”
Gerben de Knegt met talente Puck Pieterse - foto: Photopress.be
maandag 28 januari 2019 om 15:52

Gerben de Knegt: “Zonder uitgesproken kopvrouw naar Bogense”

Interview Gerben de Knegt heeft deze voormiddag zijn selecties voor Bogense bekendgemaakt. Zowel bij de dames elite als bij de dames beloften beschikt de veldritbondscoach over een zestal dat het WK kan domineren. “Een kopvrouw? Heb ik niet. Ik ga er vanuit dat iedereen vrijuit kan koersen.”

Gerben de Knegt liet gisteren na de wereldbekermanche in Hoogerheide al zijn licht schijnen op de WK-selecties. Dat hij bij de dames over een ongekende weelde beschikt, vertelde hij aan WielerFlits. “Hopelijk leidt dat ook tot succes.”

“Bij de elite mag ik in principe acht rensters selecteren”, rekende De Knegt. “Marianne Vos als winnares van de Wereldbeker en Annemarie Worst als Europees kampioene mogen de standaardselectie aanvullen. Maar ik hou het bij een totaal van zes. Het lijkt me logisch wie dat zijn.”

‘Verschillen zijn klein’
“Wie echter van mening is dat De Knegt Lucinda Brand en Marianne Vos als kopvrouwen naar voor schuift, komt bedrogen uit.  “Laat ons eerlijk zijn, als bondscoach is het geen evidentie om in zo een zestal iemand naar voor te schuiven. Lucinda komt de laatste wedstrijden wel meestal als beste boven drijven, maar het is niet dat de verschillen enorm zijn.”

Sanne Cant wordt wellicht onze grootste concurrente”, beseft De Knegt. “Al zakte ze er in Hoogerheide in de finale wel wat door. Natuurlijk zal ik met de dames nog wel aan tafel zitten om een paar dingen uit te klaren, maar het mooiste zou toch zijn dat iedereen vrijuit kan koersen. En daar ga ik ook vanuit. Het is trouwens veldrijden, hé. Heel veel tactiek komt er meestal niet aan te pas. En als de omloop een beetje zwaar ligt, valt alles vanzelf wel in zijn plooi.”

Zonder Manon Bakker
Ook bij de U23 maakt Nederland kans op een of meerdere medailles. “Alleen jammer dat ik hier iemand moet ontgoochelen. Ik heb immers zeven sterke U23-dames, maar ik mag er slechts zes selecteren. Zonde.” Uiteindelijk viel Manon Bakker af.

De Knegt is niet wild van het parcours, daar in Bogense. “Ik ben er niet door gecharmeerd, nee. Ik vind het niet echt WK-waardig. Ik hoop, zoals ik daarnet al zei, wel dat het een beetje zwaarder wordt dan het er op dit moment bij ligt (bevroren, red). Maar het wordt kantje boordje, als ik de voorspellingen lees. Nu, we moeten het er hoe dan ook mee doen.”


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.