Gerben Kuypers boekt eerste zege tussen de profs: “Dit is heel belangrijk voor me”
foto: Cor Vos
zaterdag 22 oktober 2022 om 19:46

Gerben Kuypers boekt eerste zege tussen de profs: “Dit is heel belangrijk voor me”

Gerben Kuypers won zaterdag de cross in Nommay (C2). Een bijzonder moment voor de 22-jarige Kuypers, want het was zijn eerste overwinning als eliterenner. “Dit is heel belangrijk voor mij”, zei hij na afloop tegen DirectVelo.

“Ik ben ook een eliterenner zonder contract, ik werk 40 uur per week”, vervolgde Kuypers. “Ik ben teamleider in een fabriek. Op woensdag kan ik trainen, dan lukt het me om te fietsen. Het is moeilijk te combineren, maar het loopt nu goed.”

Kuypers versloeg de Franse kampioen Joshua Dubau met meer dan een halve minuut verschil. “Na de eerste ronde legde ik mijn tempo op, ik zag dat er achter mij een gat was. Ik ging door in mijn tempo. Ik nam twintig à dertig seconden, en toen was het tijd om de genadeslag te geven. Ik versnelde en het verschil liep op tot veertig seconden. Op dat moment wist ik dat ik de sterkste was. Ik concentreerde me op mijn techniek en het eindigde goed.”

Ondanks zijn drukke werkweken gelooft Gerben Kuypers nog steeds in een toekomst als prof, vertelde hij. Maar voor nu genoot hij vooral van het moment. “Ik heb mijn eerste elitecross gewonnen, mijn weekend is geslaagd. En ik pak ook UCI-punten, het is perfect.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.