Gerben Löwik dan toch naar Silence-Lotto
donderdag 22 oktober 2009 om 17:03

Gerben Löwik dan toch naar Silence-Lotto

De transfer van Gerben Löwik naar Silence-Lotto is dan toch definitief, zo liet hij aan NuSport weten. Gisteren berichtten wij dat de eerdere transfer toch niet zeker was. “Het is een misverstand geweest, want het nieuws mocht eigenlijk niet zo vroeg naar buiten komen,” zo liet hij weten.

“Er moesten nog een aantal zaken gedaan worden door de ploeg. Een aantal medische tests, en mijn biologische paspoort werd nog nagekeken.” Verder wordt er in het vraaggesprek ook ingegaan waarom hij nou vertrekt bij Vacansoleil, waar hij met vier anderen moest strijden om de laatste twee plekken in de selectie.

“Dat heeft toch wel een klein beetje meegespeeld”, zo liet Löwik weten. De 32-jarige Nederlander hoorde weinig vanuit zijn ploeg en was verbaasd dat manager Daan Luijkx zo weinig met hem sprak. “Een paar weken terug kreeg ik het bericht dat ik toch kon blijven, maar toen was ik al aan het kijken naar een andere werkgever.”

“Er is voor mij nooit echt duidelijkheid geweest, dus dan ga je natuurlijk wel rondkijken. En ik ben blij dat ik dat heb gedaan, want deze kans laat ik niet aan mij voorbij gaan,” zo vertelt hij blij. Zoals Marc Sergeant al eerder aangaf, is hij aangetrokken voor de klassiekers. “Ik wil daar gaan scoren. Je weet dat je in een hele sterke ploeg terechtkomt. Mijn doel zal zijn om tot diep in de finale mee te gaan met de kopmannen. En ik denk dat ik daar de geschikte man voor ben.”

Over de periode na het voorjaar heeft de renner nog niet gesproken met zijn nieuwe ploeg. “Laten we eerst een mooi voorjaar rijden. Daar kan ik niet op wachten,” zo sloot hij het interview met NuSport af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.