Gerben Thijssen (21) maakt morgen profdebuut in GP Cerami

Door , woensdag 24 juli 2019 om 07:30
Gerben Thijssen (21) maakt morgen profdebuut in GP Cerami

©Cor Vos

Morgen, donderdag 25 juli, maakt Gerben Thijssen zijn profdebuut voor Lotto Soudal in de GP Pino Cerami. De 21-jarige Limburger reed al voor de Lotto Soudal U23-ploeg en maakt nu de overstap naar het WorldTour-team.

Thijssen kan zowel als weg- en baanwielrenner al aardig wat adelbrieven voorleggen. Zo sprintte hij vorig jaar in Stabroek naar de Belgische titel bij de beloften en won hij al de GP Sint-Niklaas en de Memorial Philippe Van Coningsloo. De Limburger snelde ook al naar ritwinst in A Travers les Hauts de France en de Tour d’Eure-et-Loir. Op de baan kroonde de beloftevolle sprinter zich als 19-jarige tot Europees kampioen in de afvallingskoers bij de profs. En op het afgelopen Europees kampioenschap in Gent bemachtigde Thijssen nog zilver in de ploegenachtervolging bij de beloften.

Contract tot eind 2021
Vanaf morgen is Thijssen dus fulltime prof.  “Natuurlijk kijk ik vol spanning uit naar de GP Cerami”, vertelt Thijssen in een persbericht van zijn team. “Na de pech in het begin van het seizoen is het voor mij belangrijk om nu de overstap te kunnen maken. Oorspronkelijk zou ik al in januari prof worden, maar uiteindelijk ben ik zelf tevreden met de keuze om nu pas die stap te zetten. Op die manier kon ik bij de beloften nog wat bijleren én ook koersen winnen, altijd goed voor het moraal.”

“Nu krijg ik gedurende tweeënhalf jaar de kans om me te bewijzen. Lotto Soudal was voor mij een logische beslissing”, aldus Thijssen nog. “De ploeg heeft me steeds goed gesteund en als eerstejaars belofte kon ik al mee op stage. Er was eigenlijk nooit twijfel en ik denk dat het voor mij zeker de juiste keuze is.”

Met Ewan naar Londen
“Ik start morgen zonder al te veel verwachtingen; zoveel mogelijk ervaring opdoen primeert. Ik denk wel dat ik me in dat type koersen zal moeten bewijzen en ik hoop ook dat het me lukt. Ik bereidde me voor op de komende wedstrijden via een trainingsstage in Spanje. De focus lag – na een periode met pistewedstrijden – dan ook vooral op duurvermogen, een essentieel aspect van het wegwielrennen.”

Cor Vos © 2019

Bij de jeugd was Thijssen een pure sprinter. Ook bij de profs hoopt hij om tot dergelijk type renner uit te groeien. “Ploegmaat worden van Caleb Ewan is toch iets om naar uit te kijken. In mijn tijd bij de beloften mocht ik als sprinter steeds mijn eigen kans gaan en zat er nooit echt een hele snelle renner bij mij in de ploeg, iets wat ik jammer vond. Bij de profs is dit nu wel het geval en ik denk ook heel veel bij te leren van een renner als Ewan. Onze eerste wedstrijd samen wordt normaal de Ride London Classic, het wordt interessant om bijvoorbeeld te zien op welke manier hij zich door het peloton navigeert.”

Droom
De 21-jarige Limburger zal ook nog op de piste actief zijn. “De focus komt sowieso meer op de weg te liggen, maar ik gebruik de piste om als wegwielrenner beter te worden en om mijn snelheid aan te scherpen. Stap voor stap blijven groeien is het plan en mijn uiteindelijke droom is topsprinter worden. Samen met de begeleiding zullen we er alles aan doen om die droom te realiseren.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.