Gerben Thijssen: “BK in Middelkerke staat met rood aangestipt”

Gerben Thijssen: “BK in Middelkerke staat met rood aangestipt”

foto: Cor Vos

dinsdag 31 mei 2022 om 08:05
Interview

Gerben Thijssen blijft prima presteren. Ook in de Marcel Kint Classic mocht de 23-jarige Limburger mee op het podium. Al was hij niet helemaal tevreden. “Achteraf gezien was Arnaud (De Lie, red.) wel de snelste, maar ik had het hem toch iets moeilijker kunnen maken.”

Exterioo Cycling Cup

Een zege, een tweede en een derde plek in de Vierdaagse van Duinkerke. Een tweede plaats in Veenendaal-Veenendaal. Zevende in de Antwerp Port Epic en nu derde in de Marcel Kint Classic, de zesde manche van de Exterioo Cycling Cup. Gerben Thijssen kan terugblikken op een knappe meimaand.

Al was hij gisteren in Zwevegem ook niet helemaal tevreden. “Wel over mijn wedstrijd en het resultaat”, vertelde hij ons achteraf. “Maar de sprint zelf had ik beter kunnen aanpakken. Op 500 meter van de streep maakte ik een foutje, waardoor ik iets later bijna ten val kwam. Maar als ik de beelden zie, was Arnaud wel de snelste. Ik had het hem alleen iets moeilijker kunnen maken.”

Dimitri Claeys
“Maar fouten zijn er om uit te leren, hé”, lacht de sprinter van Intermarché-Wanty Gobert. Thijssen overleefde vlot de eerste hellingenzone. “Maar bij de tweede passage over de Nieuwe Kwaremont verzeilde ik in de tweede groep, samen met Boy van Poppel. Gelukkig kon ik rekenen op een geweldige ploeg, met Dimitri Claeys in een hoofdrol.”

Als de nummer drie op het podium in de Marcel Kint Classic – foto: Cor Vos

Dat hij zijn Gentse ploegmaat bijzonder dankbaar is, vertelde Thijssen. “Het was ook Dimitri die in de slotrit van de Vierdaagse van Duinkerke aan de basis lag van mijn overwinning. Eigenlijk wilde ik niet meesprinten die dag, maar hij overtuigde me en was daarmee bepalend voor mijn eerste profzege. Topkerel.”

Vuelta
Voor Gerben Thijssen volgen nu interessante weken met een volledig Belgisch programma. “Ik start respectievelijk in de Heistse Pijl (4 juni), de Ronde van Limburg (6 juni), de Elfstedenronde (12 juni) en de Baloise Belgium Tour (15-19 juni). Daarna volgt het BK in Middelkerke (26 juni) dat ik toch wel met rood heb aangestipt. Als de wind in de Moeren die dag een beetje meevalt, kan dat BK een massasprint worden. Daar kijk ik naar uit.”

Na het BK gaat de riem er even af voor Thijssen. In juli plant hij een hoogtestage, in functie van de Ronde van Polen (30 juli-5 augustus) en de Vuelta (19 augustus-11 september). In die Ronde van Spanje is hij een beetje op revanche uit. “Ik maakte er twee jaar geleden mijn debuut in een grote ronde en pakte er een tweede plek in de negende rit. Ik ben toch een klein beetje uit op revanche”, lacht hij. “Maar we blijven stap voor stap progressie maken. Met dank aan Intermarché-Wanty-Gobert en de goede flow waar we inzitten. Dat is het belangrijkste.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone