Gerben Thijssen met ‘gezonde zenuwen’ naar Ster van Bessèges
foto: Cor Vos
dinsdag 1 februari 2022 om 11:22

Gerben Thijssen met ‘gezonde zenuwen’ naar Ster van Bessèges

Voor de zestiende keer in zijn geschiedenis maakt Intermarché-Wanty-Gobert zich op voor de start van de Ster van Bessèges, die woensdag van start gaat in Bellegarde. Voor Gerben Thijssen is het niet alleen zijn eerste koers van het seizoen, maar ook voor Intermarché-Wanty-Gobert. “Enerzijds heb ik gezonde zenuwen, anderzijds bruis ik van vertrouwen”, klinkt het.

Onder sportieve leiding van Hilaire Van der Schueren en Pieter Vanspeybrouck zullen sprinter Thijssen en de Deen Julius Johansen hun debuut voor het Belgische WorldTeam maken. Ook voor de Nederlandse wegkapitein Boy van Poppel is het de eerste wedstrijd van het seizoen. Aimé De Gendt, Théo Delacroix, Simone Petilli en Georg Zimmermann reden zondag al de GP La Marseillaise.

De 23-jarige Thijssen, die de voorbije seizoenen uitkwam voor Lotto Soudal, kan niet wachten om zijn debuut te maken voor Intermarché-Wanty-Gobert. “Als ik de weersvoorspellingen en parcoursen van deze Ster van Bessèges naast elkaar leg, kom ik tot de vaststelling dat alle ritten in lijn het gehalte van voorjaarsklassiekers hebben”, laat de talentvolle sprinter weten in een perscommuniqué van zijn werkgever.

Lees ook: Voorbeschouwing Ster van Bessèges 2022

Vertrouwen
“Gelukkig kan ik op ervaren ploeggenoten rekenen om me door de wind en over de hellingen te loodsen en, als de mogelijkheid zich voordoet, mijn sprintkansen te verdedigen. Mijn motivatie vertoeft al maandenlang op een hoogtepunt, ik kan niet wachten om eindelijk weer dat gevoel van snelheid in het peloton op te zoeken. Enerzijds heb ik gezonde zenuwen, anderzijds bruis ik van vertrouwen.”

foto: Cor Vos

Thijssen kende een vlekkeloze voorbereiding richting 2022 en blaakt dus van het zelfvertrouwen. “Dat komt mede door het goede gevoel dat ik bij de wisselwerking met mijn trainer Ioannis Tamouridis heb. Hij heeft me op een ideale balans tussen hard trainen en voldoende rust door de winter geleid. De overwinning van Biniam (Girmay, red.) heeft ons echt een extra boost gegeven om het seizoen mee te starten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.