Nick Doup
vrijdag 4 augustus 2023 om 20:11

Gerben Thijssen put vertrouwen uit vierde plek: “Mijn snelheid heb ik nog, op naar Vuelta”

Video Voor Gerben Thijssen was zijn vierde plaats in de slotetappe van de Ronde van Polen zijn beste uitslag van de week. De kopman van Intermarché-Circus-Wanty kwam er in de eerste sprints niet aan te pas, maar was in Krakau dichtbij. “Ik ging heel snel, maar ik zat vast omdat Gaviria volledig de deur toe deed”, blikt hij terug bij WielerFlits.

“Ik had mij nog een keer gelanceerd, maar er was geen plaats meer. Ik voelde mij echt wel snel, wij kwamen met veel meer snelheid. Ik wachtte echt op hét moment, maar het is vervelend dat Gaviria de deur dichtdeed. Maar dit is wel goed voor het vertrouwen. Ik had de benen om te winnen, dat was duidelijk als je mijn sprint bekijkt”, aldus Thijssen.

“Dit is wel een opsteker, want ik heb deze week wel afgezien. Dit is echt een goede voorbereiding op de Ronde van Spanje”, gaat hij verder. “Ik zocht wat naar mijn snelheid, maar ik heb getoond dat ik die nog heb. Dat is goed voor de snelheid. Nu nog drie eendagskoersen voor de Ronde van Spanje. Dan ga ik met vertrouwen daarheen.”

Wedstrijdprogramma
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.