Gerben Thijssen wijzigt plannen: sprinter verlegt focus naar Tour de France
foto: Cor Vos (archief)
maandag 15 april 2024 om 16:58

Gerben Thijssen wijzigt plannen: sprinter verlegt focus naar Tour de France

Gerben Thijssen zal dit jaar toch niet zijn debuut maken in de Giro d’Italia. De Belgische sprinter had dit seizoen zijn zinnen gezet op La Corsa Rosa, maar heeft na zijn valpartij in de Scheldeprijs en daaropvolgende revalidatie besloten om zijn plannen te wijzigen. Thijssen maakt zich nu op voor zijn allereerste Tour de France.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Thijssen ondervindt inmiddels geen last meer van de gedeeltelijk gescheurde ligamenten die hij goed twee weken geleden bij een valpartij in de Scheldeprijs aan zijn enkel opliep. De sprinter van Intermarché-Wanty heeft intussen de trainingen hervat en bereidt zich voor op zijn terugkeer in competitie in mei. Hij zal op 5 mei weer een rugnummer opspelden voor de Elfstedenronde.

En de Giro d’Italia? Door een verstoorde voorbereiding zal hij zijn debuut in de Ronde van Italië nog minstens een jaar uitstellen. De 25-jarige Thijssen zal zijn focus verleggen naar een eerste deelname aan de Tour de France, die op 29 juni in Firenze van start gaat.

“Onze keuze om niet naar de Ronde van Italië te trekken was een grote teleurstelling, want ik had zo lang naar mijn debuut in deze grote ronde uitgekeken. Maar dit was het beste besluit voor het vervolg van mijn seizoen”, laat Thijssen weten in een persbericht. “Mijn nieuwe programma biedt me voldoende tijd om volledig te herstellen en weer op te bouwen.”

Kinderdroom
“En het geeft me ook een hernieuwde motivatie, omdat verschillende sprintkansen op me wachten in mei en juni. In wedstrijden waarin ik vorig jaar succes heb gekend, zoals de Ronde van Limburg. Daarna krijg ik met mijn debuut in de Ronde van Frankrijk de kans om een kinderdroom te verwezenlijken. Dit is een beloning voor mijn inspanningen en voor iedereen die me in mijn evolutie heeft geholpen. Het is een ongelofelijke motiverende factor.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.