Gerben Thijssen zegeviert in Izegem Koers
foto: Cor Vos
vrijdag 10 september 2021 om 10:59

Gerben Thijssen zegeviert in Izegem Koers

Gerben Thijssen heeft donderdag Izegem Koers op zijn naam geschreven. De renner van Lotto Soudal versloeg in de nationale profkermiskoers Lionel Taminiaux en de Noor Torstein Traeen na een sprint met een omvangrijke groep.

De aanwezige renners kregen donderdag achttien rondes van negen kilometer voor de wielen geschoven. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een razendsnelle en explosieve koers en uiteindelijk ontstond er een omvangrijke kopgroep met meerdere landgenoten. Thijssen was ook mee en bleek in de finale over de beste sprint te beschikken.

De 23-jarige renner won uiteindelijk voor Taminiaux (Alpecin-Fenix) en de voor Uno-X uitkomende Noor Traeen. Gil D’Heygere (Tarteletto-Isorex) werd vierde, Kenneth Van Rooy eindigde namens Sport Vlaanderen-Baloise als vijfde.

Thijssen is op de erelijst de opvolger van Yves Lampaert, die vorig jaar wist te winnen in Izegem Koers. Over twee dagen komt Thijssen weer in actie, aangezien hij op de deelnemerslijst staat van de GP de Fourmies, een eendagskoers in het noorden van Frankrijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.