Gerben Thijssen zet met eerste profzege streep onder moeilijke periode
foto: Cor Vos
maandag 9 mei 2022 om 08:53

Gerben Thijssen zet met eerste profzege streep onder moeilijke periode

Driemaal scheepsrecht voor Gerben Thijssen in de Vierdaagse van Duinkerke. Nadat de geboren Genkenaar al tweemaal een podiumplaats had gehaald, legde hij gisteren beslag op de dagzege in de laatste etappe van de Noord-Franse ronde. Voor Thijssen was het zijn eerste profzege op de weg in zijn carrière.

Thijssen zet met zijn overwinning in Noordwest-Frankrijk een streep onder een moeilijke periode. In november 2019 kwam de sprinter in het Kuipke tijdens de Zesdaagse van Gent zwaar ten val en moest hij in kritieke toestand in het ziekenhuis worden opgenomen met drie gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen. Er werden ook kleine hersenbloedingen vastgesteld. Van deze val moest hij maanden revalideren, waarbij hij opnieuw moest leren lopen.

Zijn succes in Duinkerke voelde dan ook als méér dan een zege voor de sprinter die deze winter Lotto Soudal verruilde voor een nieuw avontuur bij Intermarché-Wanty-Gobert. “Deze overwinning betekent zo veel voor mij, na twee seizoenen waarin ik fysiek en mentaal zoveel dieptepunten gekend heb. Sinds het begin van het jaar voelde ik me sterker dan ooit tevoren en stap voor stap heb ik de voorbije maanden aan vertrouwen gewonnen.”

Winnen was hem tot gisteren nog niet gelukt, naar eigen zeggen ‘door kleine foutjes’. “Dankzij vele analyses met de sportdirecteurs, mijn trainer Ioannis Tamouridis en mijn leadout Boy van Poppel zijn we er vandaag in geslaagd om alles perfect te laten verlopen en de finale naar onze hand te zetten. Ik werd perfect afgezet en lanceerde mijn sprint al op 300 meter van de finish. Dat was ver, maar ik heb niet getwijfeld en niemand kwam nog in de buurt.”

Volgens de 23-jarige renner moet na deze overwinning het beste nog komen. “Ik ben ongelooflijk dankbaar voor het vertrouwen van het team, aan wie ik in de toekomst nog veel meer van deze echte Gerben Thijssen wil laten zien!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.