Geschke kijkt uit naar de AGR: “Vorm beter dan vorig jaar”
vrijdag 12 april 2013 om 12:02

Geschke kijkt uit naar de AGR: “Vorm beter dan vorig jaar”

Simon Geschke

foto: Sirotti

Simon Geschke liet in de Brabantse Pijl zien over goede vorm te beschikken. Hij kijkt met vertrouwen uit naar de Amstel Gold Race. “Vorig jaar moest ik lossen op de Keutenberg. Ik miste net een klein beetje om op de Cauberg in de eerste groep te zitten”, zegt de Duitser op de website van Argos-Shimano. “Ik denk dat ik dit jaar sterk genoeg ben om ook op de Cauberg te volgen.”

“Mijn vorm is beter dan vorig jaar”, verklaart Geschke. “Met de Amstel Gold Race moet je altijd maar zien hoe het gaat. Het is een lange wedstrijd en er kan veel gebeuren, maar ik ken deze koers erg goed. Ik weet wanneer ik vooraan moet zitten. Je hebt een erg goede dag nodig. Als mijn benen goed zijn, kan alles gebeuren.”

“Het zou de ideale situatie zijn als we met een klein groepje voor de overwinning kunnen spurten. De finale moet dan op 45 kilometer voor het einde beginnen, met de eerste grote selectie op de Kruisberg en Eyserbosweg. Daarna volgen veel hellingen elkaar in snel tempo op, daar moet een eliminatie plaats vinden.”

“Dat moet zwaar zijn, maar niet te zwaar. Anders haal ik de Cauberg niet en dat is het belangrijkste”, zo vervolgt Geschke over zijn ideale wedstrijdbeeld. “Vervolgens gaan we met vijftien tot twintig man de Cauberg op om daarna te sprinten voor de overwinning. Ik kan dan echt rekenen op mijn sprint in die situatie. Ik ben er klaar voor. Ik ga alles doen voor een sterk resultaat.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.