Geschorste Alarcón: “Ik wil mijn onschuld bewijzen”

dinsdag 22 oktober 2019 om 15:19
Geschorste Alarcón: “Ik wil mijn onschuld bewijzen”

foto: Cor Vos

Raúl Alarcón ontkent met klem dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan dopinggebruik. Gisteren werd bekend dat de UCI de wielrenner voorlopig heeft geschorst, aangezien Alarcón wordt verdacht van het gebruik van verboden methodes en/of het gebruik van verboden middelen. “Ik zal mijn onschuld bewijzen”, zo laat hij weten via Facebook.

In mei van dit jaar werd door Portugese media al melding gemaakt van abnormale waardes in het biologische paspoort van Alarcón. “Het is allemaal een leugen, ik deed niets verkeerd. Ik nam al contact op met het Spaanse antidopingagentschap en daar zei men dat er geen onderzoek tegen me loopt”, zo was de reactie van de 33-jarige renner van W52-FC Porto.

De dubbele winnaar van de Volta a Portugal is vijf maanden later alsnog (voorlopig) geschorst, zo blijkt uit recente documenten van de internationale wielerunie. “De UCI liet maandagochtend weten dat ik voorlopig ben geschorst”, aldus Alarcón. “Ik heb echter medisch bewijs dat er geen sprake is van schending van de anti-dopingregels.”

“Ik zal in het aankomende proces dan ook proberen aan te tonen dat ik onschuldig ben en geen enkele regel heb overtreden”, is Alarcón stellig. De Spanjaard was de voorbije jaren erg succesvol in dienst van het Portugese W52-FC Porto. Zo won hij niet alleen de Volta a Portugal, maar was hij ook de beste in de Vuelta Asturias, voor niemand minder dan Nairo Quintana.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.